);

NISMO ŽELELI DA POBEDIMO NATO, NEGO DA ODBRANIMO SVOJU ZEMLJU

Bor, 24.mart

U Boru dostojanstveno obeležena godišnjica NATO bombradovanja Srbije i Crne Gore

Autor: B.F.

Foto: D.Popaz

Dvanaest godina od bombardovanja NATO avijacije Srbije i Crne Gore obeleženo je danas polaganjem cveća na spomen ploču izginulim pripadnicima policije u ratu 1999. godine, a potom i polaganjem venaca na spomenik žrtvama NATO agrsije u opštini Bor.

Govorio je Momčilo Radisavljević, predsednik SUBNOR-a Bor. U Medija centru, nakon svečanosti, održan je Okrugli sto o temi NATO agresija na SRJ. U debati, pred više desetina građana, učestvoval su: general Božidar Delić, novinar Milovan Drecun, pravnik  Zvonko Marković i neposredni učesnik rata, tadašnji vojnik Žarko Petrović.

-Nismo želeli kako se i danas saopštava, ni mogli, da pobedimo snažnu NATO koaliciju, hteli smo jedino da branimo našu zemlju.  Nismo im omogućili da vojnički uđu u Srbiju, mada je odnos snaga bio 600 do 1.000 u njihovu korist- rekao je general Delić.

Milovan Drecun je naglasio da agresija još traje, jer se prava istina krije. Osnovni cilj bio je da se Srbiji otme deo njene vekovne teritorije i to je učinjeno.

Share

One thought on “NISMO ŽELELI DA POBEDIMO NATO, NEGO DA ODBRANIMO SVOJU ZEMLJU”

  1. http://www.facebook.com/album.php?id=100000867101342&aid=37845*Molim vas da samo unesete jednu ispravku naime vašem novinaru koji je izveštavao sa ovoga skupa potkrala se greška naj verovatnije i umestoda je napisao „tadašnji stari vodnik Žarko Petrović“u gornjem tekstu piše(vojnik Žarko Petrović).Molim vas da uvažite primedbu i ispravite tekstualnu grešku.Prilog fotografija iz juna 1999 godine kada je dodeljen orden Narodnog Heroja 549 MTBR.

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !