);

RUDARSKO-TOPIONIČARSKI BASEN – PRIMER KOJI TREBA SLEDITI

Bor, 25. mart 2011.

Crnogorski ambasador posetio Bor

Autor: Miroslav Radulović

Foto: Dragan Popaz

Danas je opštinu Bor posetio ambasador Crne Gore u Srbiji Igor Jovović, sa suprugom. Gost iz prijateljske zemlje najpre je posetio Fabriku Eurofilja na Sedmom kilometru, koja u poslednje vreme razvija proizvodnju značajnu za industriju lekova, a zatim je u dvočasvnom razgovoru, bez prisustva medija, sa direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim i predsednikom Opštine Bor Nebojšom Videnovićem, razgovarao o nekim pravcima saradnje dve zemlje. U obraćanju novinarima Igor Jovović je rekao da je Basen Bor najbolji primer kako se može, uz dosta napora, ali dostojanstveno, prebroditi i najveća ekonomska kriza:

„Razgovarali smo sa mnogo prijatelja u Boru i stekli utisak da će RTB vrlo brzo vratiti stari sjaj – rekao je crnogorski ambasador. – Zaista smo počastvovani što smo dobili poziv od naših borskih prijatelja da posetimo ovaj grad i moram da priznam da sam veoma prijatno iznenadjen. Basen Bor i njegovi radni ljudi, kao i rukovodstvo opštine i ovog giganta, zaista mogu da budu ponosni na ono što su uradili u prethodnih nekoliko godina i meni ostaje da svima čestitam na ovako dobrim rezultatima oporavka.

Igor Jovoić je govorio i o velikim mogućnostima saradnje u privredi, turizmu i drugim oblastima, a Bor i u tome prednjači. Naime, već tri decenije borska opština je pobratimljena sa barskom u Crnoj Gori i ta saradnja će se sada nastaviti još većim tempom.

Gosti iz Crne Gore posetili su i kop u rudniku Veliki Krivelj i tamo se zadržali u dužem razgovoru sa rudarima.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !