);
Breaking News

UDRUŽENJE „CRNI VRH 45“ OBELEŽILO SVETSKI DAN ŠUMA, DAN RADNIH AKCIJA I DAN STUDENATA

Bor, 28. mart

Autor: Živorad Mitić

U subotu, 26.marta, 28 članova Udruženja „Crni vrh 45“, srednjoškolaca i studenata sa borskog fakulteta, radno je obeležilo 21.mart – Svetski dan šuma, 1.april – Dan radnih akcija i 4.april – Dan studenata. Ovoj akciji  priključilo se troje   omladinca  Islamske zajednice Bora.

Šumska uprava Bora donirala je 47 sadnica koje su zasađene na više mesta u Boru i okolini.

Predstavnici Udruženja “Crni vrh 45”, 1. aprila, sa učesnicima radne akcije na Crnom vrhu 1945.godine, a u organizaciji opštinske organizacije SUNOR-a, izaći će i položiti cveće na spomenik akcijašima. Akcija na Crnom vrhu je prva radno-ratna akcija omladine Jugoslavije. Želja je da se učesnicima te akcije stavi do znanja da postoji Udruženje koje nosi ime po toj akciji i da se nastavi tradicija koju su oni započeli davne 1945.

Od 17:30 časova u biblioteci u Domu kulture biće održana projekcija dokumentarnog filma o akcijaškom životu brigadira koji je snimljen na ORA „Borsko jezero ‘82” kako bi mladim članovima Udruženja stari akcijaši pokušali da dočaraju život na nekadašnjim radnim akcijama, sa namerom da im taj akcijaški duh približi i da ih „inficira“ potrebom da daju doprinos izgradnji sredine u kojoj  živimo.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !