);
Breaking News

USKORO TRI ZAJEDNIČKE FABRIKE

Bor, 29.mart

Privrednici Sloveije u Basenu Bor

Autor: Miroslav Radulović

Snimio: Dragan Popaz

Direktor Privredne komore Slovenije (za deo metala) mr Martin Debelak i predstavnik italijanskih firmi za odlivke i opremu Milan Mernak, posetili su danas Basen Bor. Domaćin, generalni direktor RTB-a Blagoje Spasovski, rekao je da „Borani ne mogu da prave fabrike za proizvodnju Fruktalovih sokova, ali mogu da rade gotovo sve iz oblasti metalske industrije“.

„U Basenu ima oko 1.500 radnika koji metal poznaju u dušu i mi ćemo to sa slovenačkim prijateljima pretvoriti u konkretna dela. Trebalo bi da već 10. maja ove godine u Boru održimo sastanak sa zainteresovanim slovenačkim firmama i siguran sam da možemo  da očekujemo  izgradnju dve-tri fabrike, koje bi mogle da zaposle po pedesetak radnika –  rekao je Spaskovski.

Martin Debelak je istakao:“ Međusobniu kontakti su dugogodišnji i veoma česti. Iz toga je i nastala ideja o osnivanju zajedničkih preduzeća i siguran sam da ćemo 10. maja, u Boru, imati i konkretne predloge. Biće to impozantan skup“.

Još valja reći da je značajnu ulogu u čvršćem povezivanju basenskih i slovenačkih metalaca imalo i borsko Udruženje Slovenaca „Drago Čeh“,  koje u poslednje vreme ima gotovo svakodnevne aktivnosti.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !