);

DS PODRŽAVA SINDIKAT U ZALAGANJU ZA POBOLJŠANJEM STANDARDA, ALI JE PROTIV NEPOROFESIONALNOG IZVEŠTAVANJA TV BOR

Bor, 2.april

Demokratska stranka Bor: Saopštenje za javnost

Foto: D.Popaz

Demokratska stranka u Boru nedvosmisleno i bezuslovno podržava zahteve sindikata za povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru, tražeći pritom da se plate povećaju kako Opštinskoj upravi i javnim ustanovama, tako i u javnim preduzećima u kojima su zaposleni zbog slabog socijalnog statusa i najugroženiji – JKP „3.oktobar“, JKP „Vodovod“ i JP „Direkcija za izgradnju Bora“.

Ovo je za Demokratsku stranku u Boru bio i osnovni motiv zahteva za odlaganje sednice Opštinskog veća u sredu 30.marta, kao što je navedeno u obraćanju sa sednice, ali je zbog neprofesionalnog izveštavanja TV Bor sprečeno da ova informacija stigne do građana i zaposlenih.

Demokratska stranka smatra da je apsolutno neophodno da se zaposleni u javnom sektoru, a naročito oni sa najmanjim primanjima, socijalno zaštite od ekonomske krize i da se plate moraju povećati celom javnom sektoru.

Odlaganjem opštinskog veća stvoreni su uslovi da navedena javna preduzeća izvrše potrebne izmene planova poslovanja i da se tako izmenjeni planovi nađu na dnevnom redu veća koje priprema sednicu SO. Na ovaj način Demokratska stranka i u praksi želi da pruži podršku zahtevima sindikata u Boru, kao i radnicima javnog sektora koji je u prethodnim godinama najviše trpeo zbog stanja u gradu.


Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !