);

NEISTINE O SPORTSKOM CENTRU „BOR“

Bor, 4.april

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Snimio: D.Popaz

U vestima emitovanim na Sezam televiziji 01.04.2011. godine, izrečene su određene neistine u vezi sa radom, brojem radnika i unutrašnjom organizacijom Ustanove „Sportski Centar“ Bor, od strane marginalnih aktera Borske političke scene.

Ustanova „Sportski Centar“ Bor oseća moralnu obavezu da sve neupućene i neobaveštene predstavnike političkih organizacija ispravi i uputi u pravo stanje svoje interne organizacije, ne zato da bi nekoga diskreditovala ili ismejala zbog neznanja, već isključivo zbog unapređenja znanja samih glasnogovornika partija i snabdevanja šire javnosti tačnim informacijama.

Tako je između ostalog rečeno kako Ustanova S.C. Bor ima preko 150 radnika i da njih 30 ne dolazi na posao uopšte. Obaveštavamo neupućene da U.S.C. Bor ima 122 radnika i da svi oni dolaze na posao. Tih 30 radnika koje su izmislili dušebrižnici, na žalost ne postoje. Shvatamo da svi imaju pravo da neznaju, da svi imaju pravo da kritikuju, pa i da svi imaju pravo da lažu. Ipak, smatramo da onaj ko nezna, može da pita, a da onaj ko na ovaj način obmanjuje javnost u Boru, možda i ne zaslužuje veći udeo u lokalnoj vlasti.

Smatramo da je bitno reći da radnici Ustanove S.C. Bor, pored samog Sportskog centra, gazduju i Aerodromom Bor, kao i kulturno-istorijskim spomenikom „Letnji dvor kneza Aleksandra Karađorđevića“. Pomenute objekte obezbeđuju i održavaju radnici Ustanove. Dalje, zaposleni u Ustanovi održavaju skijalište Crni Vrh, i klizalište koje je do skora pružalo veliko zadovoljstvo najmlađim sugrađanima. Pored svega navedenog, Ustanova pruža kadrovsku pomoć i Biznis inkubator centru Bor u vidu tri zaposlena, a do skora je na isti način pomagala i povereništvo Crvenog krsta Bor.

Da li su 122 zaposlena mali ili veliki broj za šest samostalno funkcionalnih objekata, sud prepuštamo vama. I naravno, ne ljutimo se zbog  iznetih neistina ukoliko su izrečene nenamerno iz neznanja. Ipak, smatramo da bi se prilikom sličnih zvaničnih izjava, pomenuti akteri morali bolje pripremiti i raspitati o predmetu svojih izjava, kako u očima svojih simpatizera i šire javnosti ne bi izgledali u najmanju ruku smešno.

v.d. direktora,

Željko Vasković

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !