POČEO UPIS ĐAKA PRVAKA

Bor, 4.april

Autor: Saša Čorboloković

U petak, 1. aprila, počeo je upis prvaka u osnovne škole i trajaće sve do 1. septembra. Pravo na upis stekla su  sva deca rođena u periodu od 1. marta 2004. godine do 28. februara 2005. godine. Od dokumenata prilikom upisa neophodni su: izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o završenom predškolskom programu i lekarsko uverenje. Nakon toga, uslediće testiranje dece koju će obaviti pedagozi i psiholozi kako bi utvrdili njihovu socijalnu, emotivnu i intelektualnu zrelost.

Svetlana Modec, direktor OŠ „3. oktobar“, najveće osnovne škole u Boru kaže da se još ne zna tačan broj prvaka, ali se na osnovu  izveštaja opštinskog Odeljenja za društevenu i javnu delatnost, očekuje isti broj (oko pet stotina) kao i prošle godine.

Budući da je  početak školovanja podjednako stresan i za učenike i roditelje,  gospođa Modec poručuje da nema razloga ni za kakvu paniku jer škola jeste prekretnica i početak jednog novog perioda u životu deteta, ali uz  izuzetne i posvećene učitelje, kvalitetnu nastavu i dobre uslove za rad, deca će sigurno prevladati početni strah i uz osmeh usvajati nova (prva) znanja i veštine.

„Svim našim budućim učenicima želim dobrodošlicu u svet znanja i druženja. Iako je ovo za vas novina, potrudićemo se da vam pomognemo da što pre prebrodite sve teškoće i da se što pre i lakše naviknete na školske obaveze. Najveća privilegija ovog posla je  u  aktivnom učestvovanju i doprinosu u obrazovanju i vaspitanju dece, kao i kontinuiranom praćenju odrastanja svake nove generacije“, ističe Svetlana Modec.

 

Share

Ostavite odgovor