АСОЦИЈАЦИЈА ЕКСПЕРАТА НА ТЕХНИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ

Bor, 08.04.2011.

АСОЦИЈАЦИЈА ЕКСПЕРАТА ПОСЛОВНОГ И ИНДУСТРИЈСКОГ МЕНАЏМЕНТА СРБИЈЕ

Дана 07. априла 2011. године, на Техничком факултету у Бору, Универзитета у Београду, одржана је Оснивачка скупштина “Асоцијације експерата пословног и индустријског менаџмента Србије“.

Асоцијација експерата пословног и индустријског менаџмента Србије“, АЕПИМС, је добровољна струковна, невладина, нестраначка и непрофитна организација експерата пословног и индустријског менаџмента Србијe, основана ради остваривања заједничких циљева и интереса:

  • Окупљање свих заинтересованих експерата из области индустријског и пословног менаџмента и других релевантних и сродних профила (економисти, правници, преводиоци, менаџери), укључујући професорe, асистентe и студентe ових области;
  • Едукација чланова и осталих заинтересованих лица;
  • Саветодавне делатности;
  • Стручна помоћ, истраживање, информисање;
  • Издавање публикација из области менаџмента;
  • Повезивање са осталим организацијама у земљи и свету.

Ову свечаност подржали су професори са Техничког факултета у Бору, као и других факултета из окружења, пословни људи из највећих српских и иностраних компанија, банкари, представници Регионалне привредне коморе Зајечар, апсолвенти и студенти завршних година смера Инжењерски менаџмент Техничког факултета у Бору и других факултета.

На Оснивачкој скупштини усвојен је статут асоцијације, као и органи асоцијације.

За председника скупштине изабран је Проф. др Дејан Ризнић,  доктор економских наука, професор на одсеку за менаџмент Техничког факултета у Бору, а за потпредседника скупштине изабран је мр Мирослав Пиљушић, магистар индустријског менаџмента и  професор енглеског језика на Техничком факултету у Бору.

За председника управног одбора је Милан Стојановић, студент продекан на Техничком факултету у Бору, студент четврте године смера Инжењерски менаџмент, стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије,  а за потпредседник Управног одбора изабрана је Доц. др Снежана Урошевић, доктор техничких наука, професор на Техничком факултету у Бору, на одсеку за Менаџмент.

За председника надзорног одбора изабран је Проф. др Радмило Николић, доктор економских наука, редовни професор на Техничком факултету у Бору, експерт из области микро економије.

Члан АЕПИМС-а може постати студенти завршне године основних академских студија, апсолвенту, професори, асистенти, експерти (дипломирани економисти, правници, инжењери, менаџери), и предузетници који су држављанини Републике Србије или неке друге државе са којом Република Србија има уредне дипломатске и пријатељске односе.

Тенденција АЕПИМС-а је да се укључе сви заинтересовани стручњаци, пословни људи, менаџери, студенти завршних година из Србије и окружења и да се заједничким снагама делује у смеру унапређења пословања свих привредних субјеката у земљи и иностранству.

Више на блогу асоцијације: http://aepims.wordpress.com/

 

Share

Ostavite odgovor