SPASILA SAM KUČIĆE, LEČILA IH, SAD TREBA I DA PLATIM NJIHOVO USVAJANJE

Bor, 18.april

Povodom teksta „Besnilo u gradu, kučići na ulici“…

AUTOR:Jelena Ljubić, Bor

Foto: D.Popaz

U tekstu objavljenom pod naslovom „Besnilo u gradu, kučići na ulici“ napisano je  da Jelena Ljubić čuva pse i hrani ih kod prijatelja na Zlotskom putu, što nije dobro i pravilno formulisano. Istina je da sam uzela dva šteneta napuštena na ulici i lečila ih kod veterinara u Zaječaru, u Vetrinarskoj stanici „Videnović“ ( dokaz računi)… Štence sam ponela za Zječar na kontrolu, noseći ih u rukama. Dok sam otključavala kola oni su ispali iz mojih ruku i otrčali za decom. Dok sam stigla do njih, šinteri su ih uhvatili. Najhitnije sam otišla u šinteraj i obratila se vetrinarki Neni Mirošević moleći je da mi vrati šetnad, jer još nisu bili ni stgli u šinteraj, a bili su na medicinskom tretmanu. Ona je odgovorila da ih ne da i da sam ja kučiće hranila na ulici, što nije tačno. Ja sam ih uzela sa ulice da ih lečim i usvojim. Svakodnevno sam odlazila u Komunalno i tražila kučiće. Veterinarka mi je govorila da mogu da dolazim i da vakcinišem kučiće, što je i naređenje republičkog veterinarskog inspektora Dragane Antić. Posle mi je Nena Mirošević rekla da kada prestane besnilo, 28. aprila, moram da platim oko 10.000 dinara za njihovo preuzimanje. Informisla sam se kod društava za zaštitu životnja i pravnika, svi su bili iznenađeni, jer se tako nešto ne plaća. Najviše me boli što je jedno kuče u periodu besnila vraćeno izvesnom gospodinu Živiću iako nije čipovano i vakcinsiano. Imam dokaze da je u istom periodu vraćenio još dvoje kučića. Dakle, načinjeno je više grešaka, a ne samo jedna kako tvrdi pravnik u Komunalnom. Napokon, umesto u Komunalnom da budu zahvalni što sam spasila i lečila životinje o svom trošku, hoću i da ih usvojim, ONI još hoće i da mi naplate usvajanje tih, uličnih štenaca. Ne verujem da je tako nešto i u skladu sa zakonom.

Posebno podvlačim da sam oko ovog problema bila i kod predsednika SO Dragana Žikića i generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog. Oni su mi rkeli da oni Neni Mirošević „ne mogu ništa“.

ŠTA KAŽU U INSPEKCIJI?

Povodom pisma Jelene Ljubić pozvali smo inspektora Miru Martinović koja nam je rekla da će za 10 dana kučići biti vraćeni, ali da o detaljima ne može sada daje bilo kakvo objašnjenje. Ceo predmet biće završen za 10 dana i ona će sa sadržajem upoznati javnost.

Share

Ostavite odgovor