);

KOMUNALNA INSPEKCIJA U „ENORMNOM PROBLEMU“

Bor, 20.april

Saopštenje za javnost LDP-a Bor

Foto: B.Filipović

Mladi LDP Bor su preko svojih stranačkih odbornika u SO Bor, juče na skupštini postavili pitanje koji se odnosilo na raspodelu novca koji je određen za rad „Kancelarije za Mlade u Boru“.

Nažalost, nismo dobili odgovor na ovo naše pitanje, pa ovim putem Mladi LDP Bor traže od  predsednika opštine Bor i Koordinatora „Kancelarije za Mlade u Boru“ da nam kažu, koje su to odluke ugovorenih naknada koordinatora „Kancelarije za Mlade u Boru“ koje koštaju naše roditelje i građane Bora, kao porske obaveznike, 360.000 dinara?

Mladi LDP Bor smatraju da bi taj novac mogao i pametnije da se potroši na račun mladih ljudi u Boru. Konkretno, osnivanjem fonda koji će sufinasirati projekate prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije, a koji će biti finansirani iz IPA fondova EU i to za prioritet 3. Promocija „ljudi-ljudima“.

Odukom o budžetu za 2011.godinu, sredstva na ime kredita registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima raspoređena su u visini od 3 milona dinara, od kojih se po jednom gazdinstu izdvaja 1 milion. LDP zahteva od Predsednika opštine Nebojše Videnovića da već na sledećoj skupštini rebalansom uveća sredstva koja bi bila bespovratna i imala karakter subvencija podsticaju poljoprivredi na teritoriji opštine Bor. Po planiranim sredtvima se donosi zaključak da ima samo tri registrovana domaćinstva.

LDP je zahtevao da se odluka o otpisu kamata komunalne takse povuče  i da se uvrsti otpis kamate  na ime građevinskog zemljišta, za reklamiranje firme i poreza na imovinu pravnih i fizičkih lica na duži vremenski period, a ne do 31.05.2011. godine.

Obzirom da su komunalni problemi mogu videti od strane građana Bora, reflektuje sa rad komunalne inspekcije koja je u enormnom problemu, gde je LDP zahtevao od načelnika uprave zaduženog za organizaciju i rad opštinske uprave da HITNO uredi ovo odeljenje.

LDP Bor zahteva od odgovornih, da utvrde prioritete i donesu  akcioni razvojni plan Bora, kao i formiranje fonda i odeljenja za praćenje i izradu projekta raspisanih konkursa.

Na osnovu upućenog zahteva o dostupnosti informacijama od javnog značaja prema JKP „Toplana“ Bor od 24.03.2011. godine, a radi se o ugovoru  o poslovno tehničkoj saradnji između Toplane i Tiopionice i rafinaacije Bor (ENERGANE), LDP nije do današnjeg dana dobijo nikakav odgovor te s toga će se obratiti povereniku Rodoljubu Šabiću.

Ovakvo ponašanje smatramo da ne vodi putu ka demokratskom društvu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !