);

Bor: Firmarine teraju preduzetnike

Izvor: B92

Bor — Posle najave borskih preduzetnika da će zbog visokih firmarina preseliti firme u Boljevac, opština Bor je donela odluku kojom će firmarine biti upola manje.

Međutim, preduzetnici tvrde da to neće rešiti njihove probleme, jer mnogi od njih moraju da do 31. maja uplate i do pola miliona dinara za prethodne dve godine.

Oni su početkom godine dobili rešenja za plaćanje firmarine za 2009 i 2010. godinu od više stotinu hiljada dinara, a posle donošenja nove opštinske odluke, u 2011 godini platiće duplo manje iznose.

Preduzetnici koji su redovne platiše dobiće i dodatni popust od 10 odsto.

U opštini Bor kažu da je to samo početak u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u ovom gradu

S druge strane borski preduzetnici tvrde da ova odluka u suštini ne menja ništa.

Svi oni moraju da plate i po pola miliona dinara za 2009 i 2010, jer su u rešenjima za obavljanje delatnosi, a koja su dobili iz opštine, registrovani u istom rangu kao i proizvođači municije, tenkova ili kao rudarski kombinati.

U Opštini Bor kažu da svi oni koji smatraju da im rešenja nisu doneta u skladu sa onim čime se bave podnesu pismene zahteve lokalnoj samoupravi o preispitivanju istih.

Na novu opštinsku odluku, primedbe imaju i borski ugostitelji, koji tvrde da je iznos za plaćanje firmarina u njihovoj branši isti za sve.

Borski preduzetnici kažu da će se još jednom, pisanim zahtevom obratiti predstavnicima vlasti, i ako tada njihovi zahtevi budu odbijeni, pravdu će potražiti pred sudom.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !