);
Breaking News

UTOVARIVAČ UBIO RUDARA RDS-a BOR

Izvor: KURIR-INFO , Ponedeljak, 25. April, 2011.| Autor: Z.Š.

Gorana Bojića kolege našle u petak po podne u jami, pored mašine koja je još uvek radila. Na telu nastradalog bili vidljivi tragovi točkova

 

UŽICE – Stradao na Veliki petak!
Rudar Goran Bojić (36) iz Zaječara, radnik RDS Bor, poginuo je u petak kasno po podne u rudniku radne jedinice „Magnezit“ preduzeća „Magnohrom“ iz Kraljeva, u selu Jablanica na Zlatiboru. Kako je saopštila policija, rudar Bojić utovarivačem je sam tog popodneva ušao u jamu kako bi izneo rudu.

– Posle izvesnog vremena radnici koji su bili napolju čuli su da motor mašine zvuči neobično, krenuli su unutra i našli nesrećnog rudara iza mašine, s tragovima točkova preko tela. Mašina se nije prevrnula jer je jama unutra tesna, pa i ne može da se prevrne – tvrdi naš izvor iz istrage.

Zasad nema zvaničnih informacija o tome šta se unutra dogodilo i kako je nesrećni rudar stradao, a zbog praznika juče nije bilo moguće kontaktirati sa odgovornima u preduzeću RDS Bor, čiji rudari rade na iskopavanju rude u mestu Masnice, u selu Jablanica na Zlatiboru.

Prema nezvaničnom saznanju, Bojić, koji je radio kao pomoćni radnik, tokom pauze je seo za komande niskog zglobnog utovarivača i rekao kolegama da ide u jamu po rudu.

(Z. Š.)

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !