PISALI SMO TADIĆU: AKO ZATREBA, SPREČIĆEMO OTVARANJE KRUŽNOG TOKA

Bor, 13.jun

Protest zaposlenih u borskom javnom sektoru protiv lokalne vlasti

Autor: B.F.

Ukoliko opštinska vlast ne bude imala razumevanja za zehteve radnika u javnom sektoru, telima ćemo sprečiti svečano otvaranje kružnog toka u starom centru grada bez obzira na to da li će predsednik Tadić, kako se najavljuje, 28. juna, doći na taj skup. Predsednik Republike je dobio naše pismo, gde smo konkretno rekli da ćemo onemogućiti održavanje svečanosti u režiji aktuelne vlasti koja niti brine o zahtevima sindikata, niti rešava suštinske probeleme. Ne zanima nas “šminkanje” grada, školska dvorišta su u jadnom stanju, školske zgrade godinama se ne popravljaju, sela su zapuštena, 6.000 nezaposlenih srlja u apsolutnu neizvesnot, imamo više kružnih tokova nego London, a zgrade u glavnoj ulici po treći put se kreče, rekao je Dragiša Trujkić, predsednik Opštinskog Samostalnog sindikata nezadovoljnim radnicima ispred opštinske zgrade.

Sindikalni lideri su naglasili da je ovo samo upozorenje i da će se sledeći put okupiti neuporedivo veći broj radnika. Opštinski čelnici dobili su rok da do petka ispune sve uslove, a glavni su reševanje najvažnijih socijalno-ekonomskih pitanja, povećanje plata u skladu sa zakonom, poštovanje dogovora o trošenju para poreskih obveznika i  ravnopravan dijalog o svim najvažnijim problemima u gradu i opštini.

Sindikat je ogorčen i na projekte koji se sprovode bez šire rasprave i u najužem krugu aktuelne vlasti. Ranije su lokalnim moćnicima upućene još neke zamerke i od pojedinih političkih stranaka, prvenstveno kako se behato i samovoljno ponašaju. Umesto da se na Skupštini opštine usvoje planovi i programi, bitni poslovi se završavaju mimo  očiju javnosti.

-Taku drskost ne možemo da trpimo. Hoćemo da znamo gde odlazi svaki dinar narodnih para, jer radnici i građani najviše trpe nemaštinu.   Ne možemo bez tendera da organizujemo i dajemo poslove firmama koje se nekom sviđaju ili su politički vezane za vlast-naglasio je Trujkić.

Predsednik nema vremena

Dragiša Trujkić ne može da shavti ni to kako predsednik opštine Nebojša Videnović nema vremena da o najozbiljnijim temama iz života radnika i građana razgovara sa predstavnicima sindikata.

-Objašnjenje da je reč o nesporazumu, ne “drži vodu”, jer jednostavno nije tako.  Sve je važnije od razgovora o tome kako ćemo da rešimo suštinske nedaće, a ne da narodu “zamazujemo oči”.

Share

Ostavite odgovor