RODITELJI OPOMINJU PREDSEDNIKA OPŠTINE: ZAŠTO SU ZABORAVLJENI NAJBOLJI ŠKOLARCI?

Bor, 21.jun

Objavljujemo kratko pismo jednog od više roditelja koji su nam se javili povodom pisanja o neisplaćenim opštinskim stipendijama i nagradama najboljim studentima i učenicima, ali i podsećamo da su funkcioneri sebi povećali plate, mada kukaju da u loklanoj kasi nema para.

 

Foto: D.Popaz **** Zgrada Opštine Bor

Foto: D.Popaz **** Zgrada Opštine Bor

Pošto pišete o opštini Negotin koja nagrađuje svoje vukovce i učenike generacije, napišite da borska opština i prošle školske godine nije nagradila svoje najbolje učenike. Sramota za celo rukovodstvo opštine. Roditelj, učenika generacije.

U potpisu: Ljubinka Aksić

ODGOVOR REDAKCIJE: STIPENDIJA NEMA, ALI IMA POVEĆANJA PLATA FUNKCIONERIMA

Poštovana, reč je o našem  drugom tekstu o zaboravnosti opštinskog rukovodstva na čelu sa predsednikom Videnovićem da se, makar simbolično, podstaknu najbolji učenici i  studenti. Opština je čak i svojim stipendistima, učenicima i studentima , još od pre četiri godine, ostala dužna, verovali ili ne, 13 stipendija. O deci koja sutra treba da budu ponos ovog grada i opštine, koja će preuzeti odgovornost za svoju opštinu i zemlju, niko, pa ni ONI, opštinski čelnici, ne misle dovoljno. Ili nikako. Prema našim informacijama koje se proveravaju, a tražićemo i zvaničnu dostupnost informacijama, kako zakon nalaže, opštinski funkcioneri su sebi povećali plate. Koliko, oni to još nisu saopštili, pa ćemo morati da se pozivamo na zakon. U okolnostima koje pristoje odgovornom i dostojanstvenom radu i informisanju građana, to je već moralo da se zna. Jer, čije su to pare ako nisu narodne, od građana. Predsednik opštine biće uskoro suočen i sa još nekim informacijama ukoliko se i dalje bude oglušavao na javne pozive da kaže kada će najboljim učenicima i studentima biti isplaćene zaostale stipendije. Kad para ima njima za veće plate, valjda ima i primernoj deci za stipendije i odlično učenje. Predsednik opštine opomenut je i od Demokratske stranke da se mora naći rešenje za vraćanje duga deci koja vredno uče i zavrašavaju škole i fakultete. Kad može Negotin, Jagodina, Zaječar, pa i Boljevac, zar ne može i Bor. Bor, eto, ima para za veće plate funkcionerima koji se “ubiše” od rada, ali to nikako narodu da pokažu, bar u dostojnoj meri profesionalnog obaveštavanja građana. A imaju i svoj nezvanični javni servis kojeg odlično plaćaju…Odlučili smo da iz dana u dan , dokle god se ne plati dug naj učenicima i studentima, obaveštavamo građane o aktivnostima predsednika opštine. I svih onih koji su dužni da građanima  polože račun za svoj rad… Nije ih mali broj.

POSLEDNJA VEST: STIGLE DVE STUDENTSKE STIPENDIJE

Kako saznajemo, juče su stipendistima Opštine Bor, najboljim učenicima i studentima, stigle dve stipendije odjedanput. To je, u svakom slučaju, lepa vest kojoj će se najviše obradovati stipendisti i njihovi roditelji. Dakle, kad ima razumevanja i volje nije problem da se uradi pravi posao i pomogne onima koji to i zaslužuju.

Share

Ostavite odgovor