AKCIJA ISPRAVNO VOZILO BEZBEDNO VOZILO

Beograd, 22. jun

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Izvor: AMS Srbije

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizovaće od 20. do 25. juna 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaće mogućnost da pred nastupajuću letnju sezonu potpuno BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila na  brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike.

Apelujemo na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

U prethodno organizovanoj akciji, u novembru prošle godine, besplatno je pregledano preko 10000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 50% imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najčešći problem su uređaji za zaustavljanje i to u 51% slučajeva, dok je 18% vezano za uređaje za osvetljavanje, odnosno 15% za uređaje za upravljanje vozilom.

Pored uobičajene provere tehničke ispravnosti, u AMSS centrima u Beogradu, Loznici, Baljevcu, Preljini, Prijepolju, Leskovcu, Vranju, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pojatama, Boljevcu, Aleksandrovcu, Svilajncu i Nišu, vršiće se i kontrola zaptivenosti instalacija kod vozila koja koriste TNG.

Ova Akcija je jedna od najznačajnijih za povećenje nivoa bezbednosti saobraćaja, a organizuje se sa osnovnom idejom da vozači budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s ispravnim i bezbednim vozilima, kao i da se razvija navika neophodne redovne kontrole tehničke ispravnosti automobila.

Linija tehničkog pregleda u Boru je u PJ BOR  ŠISTEKOVA 5, telefon  030/ 422-987.

 

Share

Ostavite odgovor