ČETIRI RAKETE BRANE SLATINU OD GRADA

Bor, 24.jun

Autor: D.Popaz

Zlatibor i Zineta Kračunović iz borske Slatine poslednjih devet godina brinu o protivgradnoj zaštiti i na taj način spašavaju letinu u protekloj deceniji. Još nijedanput nije im se dogodilo da ih iznenadi gradonosni oblak i nanese štetu usevima i voću. Oboje veruju da je i to razlog što ih u selu svako poštuje i ceni.

-Lep je ovaj posao. Moja cela porodica je na protivgradnoj stanici. Uvek je neko u stanju pripravnosti ako zatreba da se dejstvuje. Svesni smo odgovornosti koje nosi ovaj poziv, jer ako se na vreme ne razbiju gradonosni oblaci od letine ništa neće ostati u Slatini, Oštrelju, Bučju, Metovnici i Donjoj Beloj Reci. Kada se uveče sakupimo u centru sela nakon nekog nevremena koje je zadesilo naše mesto, a meštani prezadovoljni što im je letina preživela i nije je zadesila “crna” sudbina gradonosnog oblaka sa velikim poštovanjem se ophode prema men i mojoj porodici – priča Zlatibor Kračunović žureći da se vrati na položaj u protivgradnoj stanici iznad sela.

Ukoliko bi danas po podne, ne daj Bože, počeo da pada grad, Zlatibor bi odbranio Slatinu i okolinu. Jer,veli, četiri rakete su dovoljne.

Share

Ostavite odgovor