ŽALOSNO JE ŠTO SE BOR UŽURBANO „ŠMINKA“ SAMO ZBOG DOLASKA BORISA TADIĆA I PREDIZBORNE KAMPANJE

Bor, 24.jun

DSS: Saopštenje za javnost

Građani Opštine Bor svedoci su užurbanih radova na ulepšavanju glavne ulice.

Svaka vlast ima pravo da odabere šta je najvažnije i najpreče uraditi tokom svoje vladavine, međutim postavlja se pitanje šta su prioriteti.

Zato se DSS u Boru ovom prilikom obraća građanima a ne vlasti.

DSS nije protiv ulepšavanja grada ali je stava da se trošenje para građana Opštine Bor mora vršiti racionalno bez preterivanja i luskuziranja, kao što čini sadašnja vlast, uz maksimalnu informisanost javnosti o tome.

Primer tome je zamena skoro dve godine stare rasvete, zatim uklanjanje regularno postavljane česme, zaduživanje Opštine Bor zbog nepotrebnih radova itd…

Građane Opštine Bor želimo da podsetimo da vladajuća koalicija nije ove stvari stavila u prioritete prilikom osvajanja vlasti.

Zato DSS ne veruje da bi građani dali podršku za ovakve „prioritete“. Dovoljno je pogledati u kakvom su stanju trotoari, ulice u pojedinim Mesnim zajednicama, parkinzi, fasade škola itd.

Atmosferska kanalizacija u našoj opštini je u katastrofalnom stanju, nedovoljno je kontejnera, grad prljav, prihvatilište za pse lutalice je mrtvo slovo na papiru. DSS veruje da je rešavanje ovih problema prioritet. Žalosno je što se sve ovo užurbano radi samo zbog dolaska Borisa Tadića i kao vid predizborne kampanje. I danas kada da je u opoziciji i sutra kada će biti vlast interes građana opštine Bor će za DSS uvek biti na prvom mestu.

Zato smo ukazivali i ukazujemo na diskriminaciju republičke vlasti prema lokalnoj samoupravi smanjenjm transfernih sredstava od preko 200 miliona dinara za tri godine. Za to su krivi, pored premijera i bivše ministarke za finansije  oni koji sada pričaju o decentralizaciji a cilj im je političko preživljavanje.

Vlast na lokalu je bez rešenja za data predizborna obećanja i poput republičke vlasti koristi se marketinškim igrama da bi građanima odvukli pažnju od problema.

Share

Ostavite odgovor