BOR ĆE BITI KAO PRE 20 GODINA

Bor, 28.jun

Autor: B.F.

Foto: D.Popaz

Država je poslednje tri godine   uložila 30 miliona evra u proizvodnju Basena Bor.  Uskoro “napadamo” ponovno otvaranje rudnika “Cerovo”. Zaposlićemo mlade i stručne. Bićemo snažni kao pre 20 godina. Imaćemo najmoderniji kombinat bakra u Evropi-naglasio je Nebojša Ćirić, ministar za ekonomiju i regionalni razvoj na današnjoj svečanosti povodom početka radova na izgradnji nove Topionice bakra i Fabrike sumorne kiseline ne zaboravljajući da podseti da je rođen u Boru. On je dodao da je ukupna investicija 175 miliona evra  i da se ostvaruje u saradnji sa kanadskom  investicionom bankom i finskom  firmom Lavalin.

Oliver Dulić, ministar rudarstva i zaštite životne sredine rekao je da će za tri godine, kada bude završena gradnja Topionice, Bor imati čisto nebo. Istovremeno, novim, savremenim projektima, biće zaštićeni od zagađenja i voda i zemljište. – Ovo je prva, velika investicija u rudarstvu Srbije, države koja će narednih godina u ovu oblast uložiti tri milijarde evra. Srbija je rudarska zemlja, ali je taj potencijal neiskorišćen. Ovaj narod biće ponovo ponosan što se bavi rudarstvom.

Pre svečanosti u industrijskom krugu RTB-a otkriven je, na novom saobraćajnom kružnom toku, spomenik Đorđu Vajfertu, poznatom srpskom industrijalcu i osnivaču Borskih rudnika bakra.

Share

One thought on “BOR ĆE BITI KAO PRE 20 GODINA”

Ostavite odgovor