DAN POLJUBACA ISPRED „MAKSIJA“

Bor, 6.jul

Obaveštenje za javnost Resurs centra Bor

Resurs Centar Bor je udruženje građana formirano u martu 2002. godine, a radi u okviru Mreže Resurs Centara u Srbiji sa kancelarijama u Nišu, Leskovcu, Negotinu i Boru. Resurs centar Bor sa svojim partnerima Resurs centrom Leskovac i Civilnim resurs centrom iz Bujanovca realizuje projekat „Različitost na dohvat ruke – promocija interkulturalnog dijaloga, tolerancije i razumevanja u južnoj i istočnoj Srbiji“.

Projekat se realizuje u 3 okruga u Srbiji sa ciljem da mladi ljudi unaprede svoja znanja u pogledu zaštite i promocije ljudskih prava, poštovanju različitosti i tolerancije kroz metode neformalnog obrazovanja, aktivnog učešća i jednakih mogućnosti za opštu dobrobit.

Neke od aktivnosti obuhvataju radionice, volontiranje, akcije u saradnji sa volonterima iz zemalja Evropske unije, Saveta Evrope i u Borskoj opštini se nalaze njih četvoro koji će realizovati prethodno navedeno sa volonterima iz našeg grada.

Prva  ulična  akcija  predviđena  je  za  četvrtak,  07.  07.  2011.

godine pod  nazivom „Kiss  a  Balkan  person  day“  ( Dan  poljubaca )

ispred Maksi diskonta sa početkom u 1900 časova. Balkanski narod je poznat po svojoj gostoljubivosti, srdačnosti i tempermentu i zato smo odlučili da na ovaj način pokažemo sve to. Takođe, predviđena je i podela reklamnog materijala. Akcija će se završiti do 2200 časova 07. 07. 2011. godine.

Za   petak 08.   07.   2011. godine   sa   početkom   u 1900 časova

planirano je kulturno veče Španije u Cult kafeu na kome će volonterka Andrea Pel Mon iz Španije predstaviti svoju zemlju kroz muziku, običaje i gastronomske specijalitete našim sugrađanima.

Danijela Stojčić,

direktor Resurs centra Bor

Share

Ostavite odgovor