);

POEZIJA, MUZIKA, SLIKA HILJADU UMETNIKA

Knjaževac, Bor, 6.jun

50. FESTIVAL KULTURE MLADIH SRBIJE U KNJAŽEVCU

Autor: S.Todorović

Foto: Z.Damnjanović

Jubilarni , 50. Festival mladih Srbije u Knajževcu otvoren je 4. i traje do 10. jula. Mladi umetnici, zajedno sa starijim kolegama, iskazuju , kroz rezličite programe,  puno ljubavi, sete, optimizma. Na otvaranju manifestacije, mlada voditeljka Mara Milkić, probranim rečima, oslikala je sve ono što će se dogoditi:

–  Zamislite kako  sa ulica, trgova, sa letnjih pozornica, iz Gurgusovačke kule, iz parkova, dvorana i galerija,  među ljude silaze poezija, muzika, pokret, slika, pozorišna igra…Zamislite hiljadu mladih umetnika koji sa gledaocima dele znanje, talenat, entuzijazam, optimizam…Zamislite širom otvorene kapije varoši knjaževačke, osmeh dobrodošlice na svakom koraku… U stvari, nije potrebno da zamišljate. Dovoljno je da ovog leta posetite Knjaževac, svakog jula nezaobilaznu tačku na kulturnoj mapi Srbije.

Festival je okupio preko hiljadu mladih umetnika, koji su još jednom pokazali da najstarija kulturna  manifestacija mladih u Srbiji ima budućnost i potencijal da opstane, menjajući se i prilagođavajući savremenim pogledima na umetnost. Ostaje i nada da će država pružiti više, u svakom pogledu, ne bi li Festival nastavio da živi, spajajući, kao most, generacije koje su urezale ovu smotru u najlepši period svog života.

Programi se dešavaju na letnjoj pozornici, u salama Doma kulture i na adaptiranoj sceni Gurgusovačke kule.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !