);
Breaking News

VRUĆINE U SRBIJI: BEZ PREKE POTREBE NE IZLAZITI IZ KUĆE

Bor, 11. jul

Foto: Milan Panić
Hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo danas da izlaze iz svojih stanova bez preke potrebe zbog izuzetno toplog vremena, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Bez preke potrebe ne bi trebalo da izlaze iz svojih stanova ni gojazne osobe, kao ni one koje imaju neku infektivnu bolest, niti one koje su iznemogle od nekog oboljenja, savetovala je dr Macura.

Ona je preporučila neizlazak iz kuće u intervalu od 10-11 sati do 17-18 časova, kao i korišćenje sredstava za rashlađivanje prostorija, ventilatora, lepeza i stvaranje promaje.

Dr Macura je savetovala i tuširanje više puta u toku dana i zaštitu glave i tela od direktnog sunčevog zračenja, ističući da je posle najviše pola sata boravka na otvorenom prostoru potrebno povući se u hladovinu.

Neophodno je unositi u organizam dosta tečnosti i prskati se hladnom vodom, a nositi laganu odeću, istakla je dr Macura.

Dr Macura je savetovala laganu ishranu sa više manjih obroka u toku dana i unošenje vitamina i vode u organizam.

Oni koji posećuju plaže trebalo bi da se sklone sa sunca u najtoplijem delu dana bar u intervalu od 11 do 14 časova, rekla je dr Macura.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !