);
Breaking News

RESURS CENTAR BOR: „RAZLIČITOST NA DOHVAT RUKE“

Bor, 13.jul

Resurs Centar Bor je udruženje građana formirano u martu mesecu 2002. godine, a radi u okviru Mreže Resurs Centara u Srbiji sa kancelarijama u Nišu, Leskovcu, Negotinu i Boru. Resurs centar Bor sa svojim partnerima Resurs centrom Leskovac i Civilnim resurs centrom iz Bujanovca realizuje projekat „Različitost na dohvat ruke – promocija interkulturalnog dijaloga, tolerancije i razumevanja u južnoj i istočnoj Srbiji“.

Projekat se realizuje u 3 okruga u Srbiji sa ciljem da mladi ljudi unaprede svoja znanja u pogledu zaštite i promocije ljudskih prava, poštovanju različitosti i tolerancije kroz metode neformalnog obrazovanja, aktivnog učešća i jednakih mogućnosti za opštu dobrobit.

Neke od aktivnosti obuhvataju radionice, volontiranje, akcije u saradnji sa volonterima iz zemalja Evropske unije, Saveta Evrope i u Borskoj opštini se nalaze njih četvoro koji će realizovati prethodno navedeno sa volonterima iz našeg grada.

Nakon kulturne večeri Španije za četvrtak 14. 07. 2011. godine sa početkom u 19 časova planirano je kulturno veče Švajcarske u Cult kafeu na kome će volonterka Kim-Mai Vu iz Švajcarske predstaviti svoju zemlju kroz muziku, običaje i gastronomske specijalitete našim sugrađanima.

Danijela Stojčić,

direktor Resurs centra Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama