DINKIĆ BI U KOALICIJU SA LJAJIĆEM, JER JE POBEDIO U BORU

Bor, 18.jul

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da je zainteresovan za koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom i da će o tome razgovarati sa predsednikom te stranke Rasimom Ljajićem.

„Ljajić je apsolutno kompatibilan s nama i mislim da naša pobeda u Boru pokazuje da tim koji pobeđuje ne treba menjati“, rekao je Dinkić za „Pres“.

On je istakao da lično nikad ne bi ponovo ušao u vladu sa Demokratskom strankom (DS) ako ponovo predloži Mirka Cvetkovića za premijera i naveo da je potrpedsednik DS Dragan Đilas najbolji kandidat te stranke za premijersko mesto.

Dinkić je kazao da očekuje dvocifren rezultat URS-a na izborima, kao i da uopšte ne razmišlja o formiranju vlade sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

„Podrška (funkcioneru SNS-a Goranu) Kneževiću je podrška njemu lično. On je bio jedan od najboljih gradonačlenika u Srbiji. Dobro ga poznajem, vrata URS-a za njega su uvek otvorena“, kazao je lider URS-a.

On je dodao i da ga je razočarala Demokratska stranka Srbije nastupom u Skupštini oko zakona o decentralizaciji, koji je usvojen na predlog URS-a i ocenio da su u Liberalno-demokratskoj partiji „frustrirani URS-om, jer ih je prešišao rejtingom“.

Prema rečima Dinkića, minimum 10 aktuelnih ministara ne zaslužuje tu funkciju.

Share

Ostavite odgovor