);
Breaking News

TOPIONIČKI DIM OPET „OKOVAO“ SELO KRIVELJ

Bor, 18.jul

Autor: B.F.

Opet je, po ko zna koji put, zatrovani topionički dim natkrio obližnje selo Krivelj i naneo štetu usevima i voću. To se desilo danas pre podne ( ponedeljak ), a uznemireni žitelji pozvali su novinare „da se požale i skrenu pažnju javnosti“.

-Ne pamtim da je  vazduh ovoliko bio zatrovan. Oblaci dima su „okovali“ najveći deo sela. Jabuke i šljive su opale sa stabala, a plod je nagrižen od otrova. Više nema kome da se  žalimo, niti da  zahtevamo naplatu štete. Ovo je toliko česta slika poslednjih meseci da je jedini izlaz da se zaustavi proizvodnja u borskoj Topionici i rafinaciji – kažu Jovica i Dragoslav Nikolić.

Share

3 thoughts on “TOPIONIČKI DIM OPET „OKOVAO“ SELO KRIVELJ

  1. Po svemu sudeći, sudbinu Kriveljana jedino još novinari i prolongiraju. Sanatorijum pod vedrim nebom valjda služi ovoj državi u neke eksperimentalne svrhe- “ Koliko ljudska populacija može da izdrži pod uticajem dima Borske topionice?“ Za jabuke je ovim praktično dokazano da ne mogu izdržati! Idemo dalje sa eksperimentom !

  2. Pčele, ratarske kulture takođe nisu opstale od topioničarskog dima ! Ko zna možda mi žitelji Krivelja budemo neka prekretnica u stvaranju ljudskih genoma u budućnosti koji su otporni na svemoguće otrove? Možda se jednoga dana Nikolići, Šćopići, Barbulovići, Bogdanovići……. spomenu u tom kontestu? Nikad se nezna šta se iz ovoga može dobrog izroditi po čovečanstvo ?
    Tužno, ružno i žalosno bratijo iz RTB-a i majko nam državo Srbijo!

  3. Potpuno neverovatno niko ne reaguje na ovo isti slucaj je i sa BREZONIKOM mozda cak i gore jer je blizi dimnjaku topionice ama ljudi ovo je strasno!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama