);
Breaking News

PRETRES KUĆE NESUĐENOG VLASNIKA RTB BOR

Bor, 20. jul

Austrijska policija je utorak, nakon višemesečne tajne istrage, pretresla kancelariju i privatnu vilu bivšeg šefa kompanije „A-tek“ Mirka Kovača. Kovač je bio na čelu grupacije “A-tek”, koja je oktobra prošle godine prijavila nesolventnost, pošto duguje poveriocima više od 600 miliona evra.

Izvor: Mondo

Ta kompanija je, inače, ranije učestovala u neuspešnom tenderu za kupovinu Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Državno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je Kovač proneverio novac. Prema tužilaštvu industrijalac je svoju privatnu imovinu sklonio.

Čak 61 istražitelj i tri državna tužioca učestvovali su u višečasovnom pretresu kancelarije i vile.Istražitelji su pretresli, između ostalih sedište firme industrojalca u centru Beča, kao i privatnu vilu sa više hiljada kvadratnih metara velikim posedom u Donjoj Austriji.

Tokom pretresa istražni organi su zaplenili dokumenta, ugovore, kao i elektronske podatke.

Očigledno državno tužilaštvo, kako spekulišu austrijski mediji, polaze od toga da je Kovač veće svote sklonio na stranu.

U kratkom saopštenju preduzeća Kovača objašnjeno je da je do pretresa došlo na osnovu privatne prijave podnete državnom tužilaštvu o mogućim poslovnim propustima uprave.Takođe se naglaša da je prijavu podnelo fizičko lice koje već godinama iz ličnih razloga vodi sudske sporove sa pojedinim članovima uprave.

U dokumentu bečkog suda nalaze se teške optužbe protiv Kovača, od pronevere novca, do lažiranja bilansa.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama