DAČIĆ: POLICIJA U PRIPRAVNOSTI

Bor, 27. jul

Sve jedinice MUP-a koje se nalaze u blizini administrativne linije sa Kosovom, nalaze se u povećenom stepenu pripravnosti, ali to ne znači ništa posebno u odnosu na neke ranije periode, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, objavio je „Blic“ pre pola sata.

Sigurno je da su sva dešavanja, koja mogu da ugroze mir i stabilnost i prenesu nestabilnost preko administrativne linije, značajna za jedinice MUP, rekao je Dačić.

On je rekao da je situacija na severu Kosova mirna, iako je došlo do prebacivanja nekih jedinica helikopterima Kfora na prelaze Jarinje i Brnjak, ali Srbi nisu dozvolili njihovo razmeštanje.

Dačić je dodao da postoje indicije da je to prebacivanje obavljeno hrvatskim helikopterima iz sastava Kfora, ali da nije sigurno da li se radi o pripadnicima kosovske policije carine ili nekim drugim.

Kfor ne može, po našem mišljenju, da na taj način omogućava izvršenja odluka prištinskih vlasti, istakao je Dačić i ocenio da odgovornost za situaciju na severu Kosova, pored prištinskih vlasti, sigurno snosi i međunarodna zajednica.

Share

Ostavite odgovor