);
Breaking News

LDP: VLADA SRBIJE HITNO DA PREISPITA TROŠENJE PARA RTB-a BOR I SMENI BLAGOJA SPASKOVSKOG

Bor, 28.jul

Vlada Srbije treba najhitnije da ispita kako se troše pare RTB Bor i da pokrene inicijativu za smenu generalnog direktora kombinata bakra, Blagoja Spaskovskog kome su “preči mikrofon i pevanje nego zdravlje građana i ekološko uništenje Bora i okoline”

 

 

 

 

 

 

,,Građani Bora godinama udišu zagađen vazduh. Situacija u Boru u prethodnih mesec dana je alarmantna, a u poslednja dva, tri dana nepodnošljiva. Aerozagađenje je gotovo deset puta veće od dozvoljenog. Odgovornost za to snosi generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski i njegovi saradnici“, rekla je članica Biroa Liberalno demokratske partije, Radmila Gerov.

„Liberalno demokratska partija zahteva od ministra Olivera Dulića da odmah preduzme sve zakonom propisane mere protiv odgovornih lica zbog ovakve situacije u Boru. Vlada Republike Srbije treba odmah da ispita na koji način se troše sredstva u Rudarsko topioničkom basenu Bor, kao i da pokrene inicijativu za smenu generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog kome je očigledno mikrofon i pevanje preče od kolektiva i zdravlja 50.000 građana Bora“, istakla je Gerov.

Pod sloganom ,, STOP MEDIJSKOM MRAKU U BORU,, Opštinski odbor LDP Bor započeo je akciju podele letaka sa predlogom da građani podrže inicijativu za smenu direktora TV Bor.

„OO LDP Bor želi objektivno, nepristrasno i nezavisno novinarstvo, kao i da mediji u Boru budu u službi građana a ne lokalnih političara i kriminalaca“, istakla je odbornica Liberalno demokratske partije Bor, Valentina Novaković.

„Dobili smo odgovor od budžetskog inspektora vezano za postupak finansiranja i izgradnju amfiteatra JP „ŠRIF“. U njemu se kaže da je inspektor utvrdio izvesne nezakonitosti zbog kojih će biti preduzete određene zakonske mere. Doneli smo odluku o pokretanju građanske inicijative za razrešenje direktora JP ŠRIF Vladana Novovića, a obratili smo se i ministru kulture Predragu Markoviću povodom urušavanja zgrade Doma kulture tokom izvođenja radova na platou“, istakla je Novakovićeva.

Građanima je podeljen i letak u kome se navodi na koji način je poslovala opština Bor u prošloj godini. ,,Iz završnog izveštaja se jasno vidi da je dug opštine prema korisnicima uvećan za oko 50 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu, a da je manjak prihoda u prethodnoj godini čak 200 miliona dinara. LDP je u Skupštini tražio izgradnju Azila za pse jer je samo od 01.01.2010. do 31.05.2011. iz opštinskog budžeta utrošeno 35 miliona dinara za naknade građanima po osnovu ujeda pasa“, zaključila je Novakovićeva.

POSLEDNJA VEST: I  jutros su Bor i okolina pod oblacima zatrovanog topioničkog dima. Iz Krivelja stižu alarmantne informacije o uništenju useva, voća i zelenila.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama