Јавни оглас за откуп станова

Bor, 29.jul

Комисија за стамбена питања Општине Бор  расписала је јавни оглас за откуп станова који је отворен до 2. августа.

Први услов је да станови буду мањи од 80 метара квадратних и да, уколико су у вишеспратницама, не буду изнад четвртог спрата. Први пут ове године, након прикупљања понуда, вредност понуђеног стана процениће и Пореска управа и борске агенције за некретнине, а онда ће уследити преговарачки поступак са власником стана око коначне цене.

За ову намену из Фонда солидарности и Фонда за откуп станова предвиђено је 20 милиона динара, а исто толико биће издвојено за инвестиције у нове станове. Очекује се да од ових средства буде откупљено најмање седам станова који ће касније бити додељени по примљеним захтевима најпре инвалидима и општинским кадровима.       Највише захтева за станове ове године поднели су инвалиди – седам , затим основне школе за кадровске станове – четири и три захтева за самачки смештај.

У плану је да се преосталих 20 милиона динара уложи у надоградњу равих кровова на зградама у којима су скупштине станара дале дозволу за такве радове. Тиме би истовремено била решена два проблема: прокишњавања равних кровова и изградње нових станова. Сагледава се и могућност измене пројекта и даље изградње зграде у Улици „7. јули“ у Бору, познате као „Мулен Руж“.

Комисија за стамбена питања усвојила је и предлог да се у наредном кругу доделе станова обезбеди бар један стан за који ће моћи да конкуришу млади брачни парови из Бора. Тиме би се млади подстакли да остану у Бору и да у свом граду заснивају породицe.

Данијела Нововић,

ПР председника општине Бор

Share

Ostavite odgovor