OPŠTINA I JAVNA PREDUZEĆA-POGONI RTB-a

Bor, 2. avgust

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Boru povodom nedomaćinskog i nezakonitog rada lokalne vlasti

Građani Opštine Bor svedoci su haosa koji se dešava u našoj opštini. Umesto da sadašnja lokalna vlast bude vodilja u zakonitom radu i da svojim ponašanjem bude primer ostalima, ona sve svoje aktivnosti uglavnom sprovodi tako što obezbeđuje samo privid da radi u skladu sa zakonom. Nakon i površne analize, jasno je da se sve što se radi  jedino odogovara vrhušci i pojedincima.  Zato će se DSS u Boru od sada obraćati samo građanima i nadležnim državnim organima, jer, očigledno je, da lokalna vlast nema namere da se pridržava zakona i propisa, niti da reaguje na primedbe opozicije. Oni smatraju da dok su na vlasti mogu da rade šta hoće, i da zakoni važe samo za one koji nisu po njihovoj volji.

Primera je mnogo. Od strane budžetskog inspektora potvrđeno je da je amfiteatar kod Doma kulture građen po nezakonito sprovedenoj proceduri, nezakonito je uklonjena javna česma sa Trga oslobođenja, nezakonito je promenjena javna rasveta u ulici „Moše Pijade“ ( tamo je umesto savremene (troši minimalnu količinu električne energije) postavljena zastarela parkovska rasveta koja troši mnogo više električne energije od ranije, a osvetljava manje površine, izmešteni su muzejski eksponati iz Parka muzeja i razbacani po zelenim površinama u ulici „Zeleni bulevar“.

S obzirom da se, izgleda, sve ove aktivnosti odvijaju pod pokroviteljstvom RTB Bor, bez ikakvog nadzora JP Direkcija za izgradnju Bora, lokalna vlast, samim tim, deluje kao da je izgubila kompas. I umesto da opština sprovodi lokalnu samoupravu, gotovo sve najvažnije poslove prepustila je RTB Bor. Zato opština i javna preduzeća sve više liče na pogone u sastavu RTB Bor.

Ovom prilikom ukazujemo građanima borske opštine da je lokalna vlast očigledno rešila da posle izbora baca prašinu u oči biračima, kako bi se zaboravilo šta su u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji obećavali. To je, između ostaloga, otvaranje hotela „Jezero“, rešavanje problema parkiranja u gradu, izgradnja solarnih elektrana na jalovištima, izgradnja prihvatilišta za pse i mačke lutalice, stavljanje u funkciju objekta „Kapija Bora“, izgradnja fabrika po borskim selima, lepši i bogatiji život.

Budući da smo sadašnju lokalnu vlast podržavali kada su najavljivali da će preispitivati zakonitost u radu njihovih prethodnika, isto tako obaveštavamo građane da će DSS preispitivati zakonitost u radu sadašnje lokalne vlasti. To nam je obaveza kao ozbiljne političke organizacije, a prevashodno zbog građana koji trpe posledice nezakonitog rada lokalne vlasti.

Share

Ostavite odgovor