);

ŠRIF TUŽI INSPEKTORKU

Bor, 3.avgust

Poslovodstvo JP „Štampa, radio i film“ u okviru kojeg posluju lokalni radio i televizija, najavilo je da će podneti prijavu protiv Ružice Mihajlović, budžetskog inspektora

Poslovodstvo JP „Štampa, radio i film“ (ŠRIF) u okviru kojeg posluju lokalni radio i televizija, najavilo je da će podneti prijavu protiv Ružice Mihajlović, budžetskog inspektora, koja je sačinila izveštaj po kom je izgradnja amfiteatra vrednosti 10,4 miliona dinara, bila nezakonita, pišu Večernje novosti.

Po rečima Vladana Novovića, direktora ŠRIF, Mihajlovićeva nije uvažila primedbe koju je ŠRIF uputilo na njen izveštaj. On negira da je gradnja bila u suprotnosti sa zakonom.

– Izgradnja je pokrenuta posle izveštaja stručnjaka sa beogradskog Rudarsko-geološkog fakulteta, odnosno zaključka da je došlo do sleganja terena – navodi Novović. – Da bi se sprečilo veće oštećenje zgrade, stručnjaci RGF predložili su izgradnju amfiteatra, a mi smo izveštaj i mišljenje o geotehničkim uslovima, dostavili SO Bor. Međutim, u trenutku kontrole budžetskog inspektora, ovaj izveštaj se nalazio kod mene.

OBJEKTIVNOST Novović je podvukao da će tokom septembra na Televiziji Bor biti emitovana emisija „Objektivno“ o izgradnji amfiteatra, uz napomenu da će se tada čuti i mišljenje nadležnih u JP ŠRIF.

Direktor naglašava da je inspektorka morala da zna da je menadžment JP ŠRIF izvršio konsultacije sa nadležnima.

– Odgovor je bio pozitivan, a pravnu utemeljenost našli smo u mišljenju privrednog savetnika – podvlači Novović. – Kada smo 20. septembra 2010. godine pokrenuli postupak javne nabavke, nacrt Plana je bio sačinjen i samo se čekala sednica Upravnog odbora za njegovo usvajanje. Prilikom izglasavanja poslednjeg rebalansa budžeta SO Bor, prošle godine, izdvojeno je baš 10.400.000 dinara za izgradnju amfiteatra.

Novović je negirao i mišljenje inspektorke da se ponuda niške „Metaloprerade“, zbog nekih neispravnosti, morala odbiti, a postupak ponoviti.

Što se tiče tehničkih grešaka u postupku donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, kao direktor nisam imao iskustva u javnim nabavkama, kao ni stručne službe u JP ŠRIF – priznaje Novović.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !