);

ZA UREĐENJE BORA DONATORI UPLATILI 30 MILIONA DINARA

Bor, 3.avgust

AKCIJU UREĐENJA BORA POMOGLI BROJNI BASENSKI POSLOVNI PARTNERI

Autor : Gorica Tončev-Vasilić, sajt RTB-a

Foto: Dragan Popaz

Poziv za saradnju i finansijsku podršku uređenju grada, koji je poslovodstvo Basena pre nepuna dva meseca uputilo poslovnim partnerima, naišao je na izuzetan odziv. Na račun otvoren u tu svrhu do sada je uplaćeno blizu 30 miliona dinara!

-Dobavljači, kupci, banke i ostali poslovni partneri sa kojima Basen tradicionalno saradjuje su, moram da istaknem, veoma pozitivno ocenili poziv menadžmenta za doprinos uređenju Bora, a sredstva koja su dosad prikupljena na namenskom dinarskom i deviznom računu stigla su od 45 poslovnih partnera. Do sada je u tzv. donatorski fond uplaćeno ukupno 29 miliona i 300 hiljada dinara i to je brojka vredna poštovanja – rekla je Mirjana Antić, zamenik generalnog direktora RTB za ekonomska pitanja i predsednik Komisije za kontrolu trošenja sredstava iz donacije.

RTB, međutim, nema nameru da samo tim novcem finansira aktivnosti koje je u saradnji sa Opštinom i nadležnim gradskim javnim preduzećima organizovao, kako je istakla, u cilju unapređenja kvaliteta života sredine u kojoj posluje. – Reč je samo o inicijalnim sredstvima jer pored njih kombinat bakra i sopstvenim, predviđenim ovogodišnjim Planom poslovanja, učestvuje u uređenju grada. Nadamo se, takođe, da će i drugi lokalni privredni subjekti pomoći ovu akciju čija je misija da Bor ponovo postane lep – kazala je Antićeva.

Najveći donator, do sada, jeste beogradski „Mejs“, firma koja obavlja konsultantske usluge i pomaže RTB-u u pravilnom vođenju poslova u okviru Projekta rekonstrukcije topionice i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline. Drugo mesto po visini donacije dele dve firme koje se bave sakupljanjem, odnosno otkupom sekundarnih sirovina – „Šolc“ i austrijski „Alex“, a znatna sredstva donirali su i švedski „Atlas Copco“, švajcarski „Glenkor“ i „Trafigura“, borski „Grandinženjering“, beogradski „Messer“, italijanski „Pometon“, banka „Inteza“ i drugi.

Akciju za lepši Bor zajednički vode RTB, kao inicijator, i Opština Bor, pa je otud, svakako, vredna pomena i donacija koju je u radovima i materijalu neophodnim za uređenje centralnog trga u starom delu grada, kod Robne kuće, pružio prijatelj i poslovni partner borske opštine, ali i potencijalni partner kombinata bakra – „Megalit-Šumnik“ iz Raške.

Radi regularnosti svih poslova formirane su i mešovite komisije sastavljene od predstavnika RTB-a, Opštine i gradskih javnih preduzeća, koje kontrolišu radove finansirane iz donacija, ali i trošenje tih sredstava. – Na tim zajedničkim sednicama odluke o vrsti poslova i obimu utroška para za njih ravnopravno donose članovi obe komisije – zaključila je Antićeva.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !