);

GRADU ŠISTEKOV SPOMENIK, NAJBOLJIMA ŠISTEKOVE NAGRADE

Bor, 5.avgust

Ovogodišnji Dan rudara i Dan kompanije u znaku Franje Šisteka

Autor: G. Tončev Vasilić

Foto: D.Popaz

Ovogodišnji Dan rudara Srbije i Dan kompanije proteći će u znaku podsećanja na prvog direktora Borskog rudnika, inženjera Franju Šisteka. Program centralne proslave Šestog avgusta, koja se ovoga puta organizuje u Boru, počeće tradicionalnom rudarskom budilicom. Istog dana će u saobraćaj biti pušten novi kružni tok na Trećem kilometru i otkriven spomenik Šisteku u središtu tog kružnog toka.

Poslovodstvo Basena upriličiće, potom, u Klubu RTB-a u Brestovačkoj Banji, svečani prijem za prijatelje, poslovne partnere i penzionere. Tom prilikom će, posle desetogodišnje pauze, najzaslužnijim pojedincima i institucijama biti uručena nagrada „Inženjer Šistek“, najviše priznanje koje kombinat bakra dodeljuje za doprinos razvoju kompanije. Menadžment RTB-a odlučio je da ove godine obnovi tradiciju i plejadi od 329 dobitnika ovog priznanja pridruži novih petoro laureta.

U večernjim satima, u amfiteatru kod Doma kulture, Borani će moći da uživaju u celovečernjem programu, uz vatromet. Za dobro raspoloženje pobrinuće se džez orkestar Radio- televizije Srbije, Milan-Lane Gutović sa autorskom monodramom „Obično veče“ i rok grupa „Neverne bebe“. Istovetan kulturno-zabavni program biće upriličen i u Majdanpeku dan kasnije, 7. avgusta, u tamošnjem sportskom centru.

Kombinat bakra je, takođe, kao glavni nosilac i pokretač privrednih aktivnosti u gradu, i ove godine pružio finansijsku potporu manifestacijama u oblasti kulture i sporta koje povodom Dana rudara Srbije organizuju gradske ustanove i sportska društva. U galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije biće otvorena izložba dela 27. saziva Umetničke kolonije „Bakar“, a borski i majdanpečki teniski klub organizovaće turnire. U gradu na Peku u planu je i turnir u malom fudbalu koji po tradiciji organizuju sindikati.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !