);

APEL OPŠTINE BOR GRAĐANIMA DA NE UNIŠTAVAJU NOVOIZGRAĐENE OBJEKTE

Bor, 9.avgust

Foto: D.Popaz

Ako se uzmu u obzir podaci do kojih svakodnevno dolaze nadležne institucije koje prate stanje u gradu vidljivo je da neki od naših sugrađana, da li iz obesti ili neke svojevrsne koristi, ne vode računa o izgledu grada u kojem žive, o objektima koji su nedavno renovirani i izgrađeni. Poslednji primeri uništavanja vidljivi su na objektu Kapija Bora gde je u dva navrata polupano 18 prozora. Nakon samo nekoliko dana rada neko je pokušao loptom da blokira cevi iz kojih izlazi mlaz vode u fontani na platou Doma kulture. Postoje sumnje da su ovakvi napadi instruisani i na tome će u narednom periodu raditi nadležni državni organi.

Lokalna samouprava upućuje apel svim građanima da se zaustavi neodgovorno i nesavesno ponašanje pojedinaca. Nije reč samo o ruženju i uništavanju objekata u gradu, sve to je povezano i sa pitanjem bezbednosti građana što je uvek prioritet, ali nisu zanemarljive ni finansijske posledice ovih počinjenih dela. Od početka leta Opština Bor i Rudarsko topioničarski basen Bor, uz pomoć donatora, sprovode akciju uređenja Bora. Sredstva opredeljena za tu namenu su ograničena i bolje je iskoristiti ih za renoviranje i izgradnju novih objekata nego ih utrošiti ponovo radeći isti posao.

Opštine Bor izražava osude na račun onih koji uništavaju zajedničku imovinu i upućuje apel svim građanima da se odgovorno odnose prema svome gradu, prema objektima od javnog značaja, spomenicima koji su deo tradicije i istorije ovog grada, da čuvaju parkove i fontanu koju Bor konačno ima.

Danijela Novović,

PR predsednika opštine Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !