);

Najbolji „Cotton pickers“ i „Dok 7“

Zaječar, 9.avgust

Grupa „Cotton pickers“ iz Mladenovca pobednik je, završene, 45. Gitarijade u Zaječaru, prema oceni stručnog žirija, dok je najbolji, prema mišljenju publike, bend iz Niša „Dok 7“

Grupa Cotton Pickers iz Mladenovca pobednik je, završene, 45. Gitarijade u Zaječaru, prema oceni stručnog žirija, dok je najbolji, prema mišljenju publike, bend iz Niša Dok 7. Oni su se takmičili za nagradu stručnog žirija od 150.000 dinara i nagradu publike od 100.000 dinara sa još 12 rok sastava koji su učestvovali na ovoj rok manifestaciji. Svi oni stekli su pravo na snimanje tv spota, piše TANJUG.
Gitarijada je završena rano jutros, svirkom kragujevačkog benda „Agata“, koji je bio poslednji revijalni učesnik. Pored njih, publika je u prethodne tri večeri uživala u svirci „Riblje čorbe“, Dada Topića, američke grupe „Kultur škok“, „Discipline kičme“ i prošlogodišnje pobednike, banjalučki sastav „AS I FALL“ i Zaječarce „MIND REFLECTION“.
Uporedo sa rok scenom, koja se nalazila na Kraljevici, muzičari nešto drugačijeg zvuka, poput Vlatka Stefanovskog, Vasil Hadzimanov benda, Zlatka Manojlovića, Vladana Vučkovića Paje, grupa „DEAD SAW“ i „Zona B“, svirali su na sceni u centru Zaječara.
Rambo Amadeus, koga su brojni fanovi očekivali sa nestrpljenjem, otkazao je učešće neposredno pred nastup na rok sceni na Kraljevici.
Uz rokere su i ove godine bili bajkeri. Više stotina njih iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Italije i Hrvatske, došli su da učestvuju na svom 15. moto skupu i da zabave učesnike Gitarijade i građane Zaječara mnogobrojnim akrobacijama i bajkerskim igrama.
Organizatori su bili Centar za kulturu i Motoklub „Triumf“ iz Zaječara, a voditelj je bio Ðorđe David i najavio da će na sledećoj, 46. Gitarijadi učestvovati čuveni gitarista Slash.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !