);

Otvoren 51. Sabor trubača u Guči

Guča, Bor, 9.avgust

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin svečano je 8. avgusta u Guči oglasio početak 51. Sabora trubača na kome će se nadmetati nekoliko desetina orkestara iz Srbije i inostranstva, a u različitim programima nastupiti više od 1.000 učesnika

Konuzin je u centru Guče podigao saborsku zastavu na jarbol i uz zvuke saborske himne „Sa Ovčara i Kablara“ i pucnjavu prangija sa okolnih brda otvorio tu tradicionalnu manifestaciju.“Život Srba nije lak, ali to ne znači da sadašnje poteškoće mogu da spreče praznik Srbije, srpskog karaktera, kulture i praznik srpstva“, rekao je Konuzin i dodao da je Guča danas prestonica Srbije, objavljuje TANJUG.
Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača Milenko Kostić pozvao je sve učesnike i goste iz zemlje i inostranstva da u narednih sedam dana „zaborave na prolaznost života“.
Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović pozvao je malinare iz Arilja da dođu na Sabor i ponude da više od pola miliona posetilaca degustira najkvalitetnije voće u svetu.
U Guču su stigli gosti iz inostranstva, pre svega Francuske, Izraela, Slovenije i Češke.
Na saboru u Guči će nastupiti 1.200 učesnika u različitim programima, a nadmetaće se 47 trubačkih orkestara iz Srbije i devet iz inostranstva.


Guča, Aleksandar Konuzin ambasador Rusije, o Guči


Guča, Slobodan Jolović predsednik opstine Lučani, o Saboru u Guči i programu


Guča, Sabor trubača

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama