);

ASOVI RASTU KRAJ JEZERA

Bor, 18. avgust

Klub „Basketbor“ na Borskom jezeru organizovao školu za 100 košarkaških nada

Autor: B.Filipović

Sto dece, uzrasta petog i šestog razreda osnovne škole, ovih dana uče prve košarkaške korake u Omladinskom naselju Savača na Borskom jezeru, gde su protekle tri decenije vredno vežbali  i trenirali Divac, Đorđević, Pecarski, Kukoč, Rađa, Paspalj, braća Petrović, Kićanović… Tu se kalila i trenerska elita, Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Duda Ivković, Boža Maljković…

-Ovde su deca iz Bora i Sremske Mitrovice. Stigle su nam i tri devojčice iz Kanade. Oni, kao i sve prethodne generacije, rade po programu Dude Ivkovića i Boranina Željka Gagića. Osnova je zasnovana na američkoj studiji koju se, još u začetku kampa, predstavili njihovi najčuveniji treneri na čelu sa Dikom Pauelom. Verujemo da će neko i iz ove generacije krenuti njihovom stopama. Talentovane dece sigurno ima, zato i jesmo u ovom kampu-kaže Dobrica Đurić, direktor kampa.

Glavni trener Davor Milanović ističe da je prezadovoljan elanom i željom da se što više nauči. Dva puta se trenira, uveče su utakmice. Slobodno vreme provodi se na plaži Borskog jezera. Deca su disciplinovana. Tu je i podrška roditelja.

-Prvi put treniram košarku. Osećam da ću zavoleti taj sport. Dolazim i idućeg leta. Ovde je drugarstvo neizmerno-kaže Vuk Đorđević. Njegovi drugari Ranko Damnjanović i Milena Stanković imaju samo reči hvale za trenere koji su sa njima od ranog jutra do povečerja.

Čuturilo napisao pesmu

Davno, pre možda dve decenije, učeći košarku na Savači, kraj Borskog jezera, muzičar Nikola Čuturilo zaljubio se i napisao i danas popularnu pesmu „ Bio sam jako mlad, išao sam u Bor grad da učim košarku“… U pesmi se podseća na  grad-rudnik, na Bor, u kojem se uči košarka i u kojem se rađaju velike ljubavi.

Share

One thought on “ASOVI RASTU KRAJ JEZERA”

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama