RTB BOR NEĆE SE PRODATI BILO KOME I PO SVAKU CENU

Bor, 18. avgust

RTB ,,Bor”, ,,Prva petoletka”, ,,Petrohemija”, ,,Magnohrom”, poljoprivredna dobra, kombinati i EPS, neće se prodati bilo kome i po svaku cenu, piše Politika.

O rezultatima primenjenog modela privatizacije u Srbiji brojke sve govore, a posledice neuspelih prodaja velikih društvenih preduzeća,opisane u objavljenoj seriji tekstova u našem listu, država mora da leči, kaže Branislav Zec, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Privatizacija društvenog sektora privedena je kraju. Ostalo je neprodato oko 450 preduzeća, za koja se u krizi koja, izgleda, ima i ,,drugo poluvreme”, ne mogu očekivati ozbiljni kupci. Ako ne dobiju vlasnika, sledi im stečajilikvidacija.

Ali, takav kraj neće doživeti i sve velike firme čija prodaja nije uspela ili još čekaju gazdu. One su pod posebnim državnim nadzorom.

Kompanije kao što su RTB ,,Bor”, ,,Prva petoletka”, ,,Petrohemija”, ,,Magnohrom”, poljoprivredna dobra i kombinati i Elektroprivreda Srbije, neće se prodati bilo kome i po svaku cenu, kaže Zec.

Vlada je rešila da se o svakoj pojedinačno odlučuje. Isto važi za oko 500 državnih javnih i komunalnih preduzeća opština i gradova

Share

Ostavite odgovor