);

VIŠE ZLATA, VEĆE PLATE

Bor, 23 avgust

Poslovodstvu RTB-a

Veoma smo zadovoljni što  su zahtevi sindikata Nezavisnost  za povećanjem zarade naišli na razumevanje čelnih ljudi u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, najpre gospodina Dinkića, a sada i ministra Nebojše Ćirića.

Dostizanje prosečne  zarade od 100 hiljada dinara je  je bio i ostaće cilj sindikata Nezavisnost koji je utemeljen na zdravim ekonomskim principima i to   povećanju produktivnosti  kroz  podizanje obima proizvodnje, uštedom u normativima, uz angažovanje manjeg broja zaposlenih. Svemu ovome treba dodati  konstanto  visoku   cenu bakra, ali i veliku  cenu zlata koja svakodnevno obara rekorde na svetskoj berzi plemenitih metala. Današnja cena zlata je neverovatnih 1.900 $ po unci ili 6.1085 $ po kilogramu, a srebra 1.408 $ po kg. Ovo je pravo vreme za  ponovni početak eksplatacije rudnika zlata Čoka Marin.

Rekordni julski proizvodni rezultati od 3.865 tona anodnog bakra su realni uslovi za usklađivanje zarada za rast troškova života.

RTB je dao i dalje daje veliki doprinos da Bor bude lepši grad, što sindikat podržava, ali je pre svega  uloga sindikata da se stara  o standardu i  boljim uslovima za rad radnika.

Zahtev je da se se održi  sastanak sa poslovodstvom i da se  reše dva najbitnija pitanja za radnike RTB-a

1.Usklađivanje zarade shodno rastu  troškova života i povećanju produktivnosti

2. Zapošljavanje  mladih stručnih nedostajućih kadrova za neometanu proizvodnju u povećanom obimu.

Odbor sindikata Nezavisnost  TIR-a

Predsednik, Dragan Jankucić  dipl.ing.teh.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !