КАКО СПРЕЧИТИ НЕЗАКОНИТУ ГРАДЊУ ЗООЛОШКОГ ВРТА?

Bor, 25. avgust

Општински одбор Демократске странке Србије у Бору

ул. Д. Р. Бобија бр. 72. 19210 Бор

Тел.: 030/24-95-881

 

Фото: Д.Попаз

Опште је познато да се у општини Бор тренутно изводи велики број грађевинских радова који би требали да буду у функцији подизања стандарда живљења њених грађана. Међутим, мало коме је познато ко изводи те радове и под чијим надзором Због тога Општински одбор Демократске странке Србије у Бору изражава озбиљну сумњу да се већина тих радова изводи хаотично, без утврђених приоритета, без икаквог плана, без одговарајуће техничке документације и без одобрења надлежних органа Општинске управе Бор. Овом приликом вам указујемо на оно у шта смо сигурни, а то је да се неки радови изводе уз флагрантно непоштовање одлука Скупштине општине Бор.

Општински одбор Демократске странке Србије у Бору се 22.08.2011. године обратио Одељењу за инспекцијске послове са Захтевом за вршење инспекцијске контроле. Конкретно, оно на шта желимо грађанима општине Бор да укажемо и због чега тражимо да се предузму мере из инспекцијске надлежности су радови на изградњи наводно некаквог дечијег игралишта, који се изводе испред Дома културе на делу Пензионерске улице и паркиралишту које се налази у зони укрштања Пензионерске и улице Моше Пијаде.

МЕСТО БУДУЋЕГ ЗООЛОШКОГ ВРТА
МЕСТО БУДУЋЕГ ЗООЛОШКОГ ВРТА

Без икакве најаве, Пензионерска улица је затворена бетонским потпорним зидом, а затим заједно са напред наведеним паркиралиштем насута крупном ризлом (туцаником), чиме је промењена намена јавне површине на предметној локацији и грађанима Бора у потпуности онемогућено коришћење наведеног паркиралишта и кретање возила и пешака наведеном улицом до улице Моше Пијаде.

Грађевинским радовима које изводе на напред наведеној локацији (јавној површини) инвеститор и извођач радова крше одредбе већег броја одлука које су донете од стране Скупштине општине Бор, а ми овде указујемо на кршење одредби Одлуке о техничком регулисању саобраћаја. Наиме, напред наведеном одлуком регулисан је друмски саобраћај на територији општине Бор у циљу обезбеђивања несметаног и безбедног одвијања саобраћаја. Том одлуком извршена је техничка регулација саобраћаја и у њој је одређено да се на предметној локацији налази паркиралиште и у њој није одређено да Пензионерска улица буде слепа, каква је сада након извршених радова на њеном пресецању бетонским зидом.

С обзиром да одборници Скупштине општине Бор до данас нису донели Одлуку о техничком регулисању саобраћаја којом је Пензионерска улица одређена да буде слепа и којом се више не одређује паркиралиште у зони укрштања Пензионерске и улице Моше Пијаде, ОО ДСС Бор се обратила Одељењу за инспекцијске послове да  у складу са обавезам и овлашћењима које имају интервенишу и обезбеде спровођење закона и одредби одлука донетих од стране Скупштине општине Бор, односно, врате јавну површину на предметној локацији у стање одређено Одлуком о техничком регулисању саобраћаја, а против одговорних за непоштовање закона и општинских одлука и за наношење штете грађанима Бора предузму законом прописане мере.

Општински одбор Демократске странке Србије у Бору, такође, апелује на надлежне органе и позива их да интервенишу и поводом бесправног измештања већег броја музејских експоната из парка музеја на зелену површину дуж улице Зелени булевар. Ти ,,крајпуташи“ представљају велику опасност по учеснике у саобраћају имајући у виду да   појединци услед жеље за фотографисањем  поред тих експонта који се налазе на неадекватном месту доводе у опасност и себе и друга лица.

Замена јавне расвете у ул. Моше Пијаде парковском је посебан случај. Уместо адекватне уличне расвете, енергетски ефикасне, постављена је расвета која се одмах показала као неадекватна. Сијалице свакодневно сагоревају, па се поставља питање квалитета исте. Већа потрошња електричне енергије иде на рачун грађана општине Бор. Такође, ОО ДСС Бор позива надлежне органе да не чекају наше дописе, да се не плаше актуелне власти и њихових претњи, већ да и сами отворе очи и крену да раде свој посао. Спречавање незаконите градње зоолошког врта у парк шуми у М.З. Младост супротно важећим урбанистичком актима донетим од стране СО Бор је је први задатак.

Очигледно је да је порука ове власти- Кад си власт све ти је дозвољено. Па и да кршиш законе!?

                                                                                                                                                                              Општински одбор ДСС у Бору

Share

One thought on “КАКО СПРЕЧИТИ НЕЗАКОНИТУ ГРАДЊУ ЗООЛОШКОГ ВРТА?”

  1. Ha ha,koji komentari.Pa da DSS je sve radio po zakonu ,cekao dozvole pa zato nista nisu uradeli za vreme svog mandata dok su bili NO#1 u drzavi.
    Podrska aktuelnoj Vlasti u Boru ,NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE,DOSTA SU GRAD i BORANI VREMENA IZGUBILI sa bivsim vlastima na celu…

    samo napred…pozdrav svima iz Canade….

Ostavite odgovor