);

„MLADI SU ZAKON“ U 150 AKCIJA

Bor, 26.avgust

Omladinska volonterska akcija LEPO MI JE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU u Boru u okviru kampanje „MLADI SU ZAKON“

Do nedavno je ovako bilo...
Do nedavno je ovako bilo...

U želji da tokom Evropske godine volontiranja pruži mladima priliku da sprovedu inicijative kojima se aktivno doprinosi unapređenju života u lokalnim zajednicama, Ministarstvo omladine i sporta u okviru kampanje „MLADI SU ZAKON“ podržava i finansira realizaciju 150 omladinskih volonterskih akcija, maksimalne vrednosti 100.000 dinara po akciji, koje sprovode neformalne grupe mladih/omladinska udruženja u saradnji sa 25 Resurs centara po okruzima Srbije. Kako bi ukazali na potrebe mladih u svojoj lokalnoj sredini, iskazali svoj doprinos društvenoj zajednici, humanost i solidarnost, uticali na povećanje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, neformalna omladinska grupa KOCKA DO KOCKICE sprovešće volontersku akciju „Lepo mi je u školskom dvorištu“  u Borskom okrugu.

Projekat ima za cilj uređenje školskog dvorišta OŠ. „Branko Radičević“ kako bi se mladima pružili načini za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i podizanje nivoa svesti kod mladih o očuvanju  životne sredine. Zadatak projekta je da se promeni izgled godinama zapuštenog školskog dvorišta, u kome ne postoji ni jedna kanta za otpatke, niti jedna klupa za sedenje. Projektom je planirano da se zelene površine očistite od neorganskog smeća, korova i rastinja, plato ispred škole će se iscrtati dečijim igrama, sportski tereni biće obeleženi trajnim bojama, postaviće se kante sa natpisom „Poentiraj za zdrav život“, kao i klupe za sedenje, a zelene površine će biti ukrašene sadnicama. Sve ovo je važno za mlade u našoj lokalnoj zajednici jer se na taj način podiže nivo svesti kod mladih o očuvanju životne sredine, škola postaje lepša, privlačnija i dostupnija deci, deca odrastaju i igraju se u zdravijoj životnoj sredini. Mladi će biti edukovani kroz predavanja  volontera koji su članovi ekološke sekcije  škole.

Da bismo zajedno omogućili da budu vidljive i široj javnosti, pozivamo vas da u petak, 26. 08. 2011. sa početkom u 10 časova prisustvujete početku realizacije ove akcije kako bismo pokazali rezultate truda koji ovi mladi ljudi ulažu kroz aktivnosti od opšteg interesa i za dobro svih mladih, ali i celog društva. Na samoj akciji biće prisutni predstavnici Resurs centra Bor za Borski okrug koji će moći zainteresovanima da obezbede sve dodatne informacije. Osoba za kontakt je Danijela Jovanović, 062 236 598

Bilo bi nam veliko zadovoljstvo ukoliko bi ste svojim prisustvom pomogli da ova akcija dobije odjek kakav zaslužuje. Mladima treba pomoći da menjaju svoju sredinu, jer kada mladi nešto menjaju, menjaju na bolje!

Danijela Jovanović,

menadžer, Resurs Centra Bor

Do nedavno je ovako bilo...
Do nedavno je ovako bilo...
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama