);

OSVEŠTENJE OBNOVLJENE CRKVE PRESVETE BOGORODICE U SLATINI

Bor, 26.avgust

Najstarija i obnovljena, crkva u Slatini…***Foto:D.Popaz
Najstarija i obnovljena, crkva u Slatini…***Foto:D.Popaz

Autor: D.Popaz

Najstariju u opštini Bor, obnovljenu pravoslavnu crkvu Presvete Bogorodice, osveštaće , u  nedelju, 28.avgusta, na Veliku Gospojinu,  Episkop Timočki Justin.

-Prezadovoljan sam što je naša seoska crkva dobila novi izgled. Zahvaljujem se  dobrotvorima koji su donacijama pomogli da renoviramo ovaj hram, posebno RTB-u Bor i Ministarstvu vera Republike Srbije – izjavio je Branko Perić, predsednik Crkvenog odbora dodajući da je ceo priojekat stajao oko tri miliona dinara.

Share

One thought on “OSVEŠTENJE OBNOVLJENE CRKVE PRESVETE BOGORODICE U SLATINI”

  1. Pored svih navedenih lepih stvari o selu Slatina možda je trebalo navesti da stanovnici tog sela trpe najveći ekološki teror od strane RTB-a Bor jer im kroz centar sela protiče Borska reka-kolektor industrijskih otpadnih voda u kojima nema nikakvih živih bića (nema čak ni bakterija), zbog čega im je voda iz bunara upotrebljiva samo za tehničke svrhe.
    Takođe, selo Slatina nalazi se na pravcu severozapadnih vetrova koji mu iz RTB-a redovno donose velike količine otrovnih gasova i čestica teških metala (arsen, olovo, kadmijum, itd.), zbog čega je zemljište u selu i okolini veoma zagađeno i sa stanovišta zdrave ishrane nije upotrebljivo za proizvodnju ni ljudske ni stočne hrane.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !