);

POBEDNIK SLATINSKOG SABORA : KUD iz jagodinskog Šuljkovca

Bor, 30.avgust

19. SABOR IGARA U BORSKOJ SLATINI

Autor: D.Popaz

U Slatini je minulog vikenda održan tradicionalni Sabor igara, koji je u jutarnjim satima započeo litirgijom Episkopa Timočkog Justina u renoviranom hramu Presvete Bogorodice, hramu koji upravo obaležava 150 godina postojanja.

-Drago mi je što je ovaj hram osvanuo u novom ruhu. RTB Bor i dalje će pomagati donacijama i  obnavljati crkve u borskoj opštini – rekao nam je Boban Todorović, direktor Topionice i rafinacije bakra.

U popodnevnim satima izveden je i kulturno umetnički program. Najbolji izvorni folklor neguju članovi KUD-a “Đido” iz Brestovca, najbolja koreografija pripala je KUD-u iz Osanice, najbolji zdravičar je Slaviša Konstandinović iz Brestovca, najbolji istrumentalista Ivan Tomić iz Osanice, a najbolji solista bio je Vlasta Žurkić iz Brestovca. Lepotica sabora je Nataša Spasić iz Laznice, a posebnu diplomu za najbolju grupu pevača dobili si gosti iz Kapetanovca iz Bugarske. Za sveukupnog pobednika 19.Sabora u Slatini proglašeno je Kulturno- umetničko društvo iz Jagodine „Vladimir Stanojević“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !