РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ: ПОЗИВ УЧЕНИЦИМА ЗА ТЕСТИРАЊЕ

Бор, 05.10.2011.

У сарадњи са Министарством просвете и науке Републике Србије, Регионални центар за таленте Бор врши бесплатно тестирање ученика основних и средњих школа. Тест интелектуалних способности је временски ограничен на 45 минута и за његово решавање нису потребне претходне припреме.

Узраст ученика који могу да се пријаве за тестирање:

VI – VIII разред основне школе

I – IV разред средње школе

Сви заинтересовани ученици треба да се пријаве педагогу или психологу школе, а могу и лично да се пријаве на мејл: rctbor@yahoo.com

Сва остала неопходна документација, упутства, пријаве и примери могу се наћи на сајту Регионалног центра за таленте Бор.  www.talentibor.com

Ученици који успешно ураде тест стичу право да ако желе започну менторски рад и припрему за такмичење талената.

Ученици 6. разреда основе школе имају само Регионално такмичење док сви остали узрасти имају и Републичко такмичење талената.

Такмичење се састоји из два дела: теста знања и одбране научно-истраживачког рада који је полазник урадио. У току припрема за такмичење талената, ученици ће се упознати са писањем стручних радова, начину рада на факултетима, превазићи трему, стећи искуство за даље школовање. Све то им је омогућено кроз менторски рад, консултације, припремне наставе за тест знања и кроз презентацију свог научно-истраживачког рада.

Понуђено је 12 дисциплина (биологија, екологија, географија, хемија, физика, математика, историја, психологија, информатика, енглески језик, књижевност, српски језик), а ученици се могу определити само за једну од понуђених дисциплина.

 

Share

Ostavite odgovor