TRIDESET PET MILIONA ZA UJEDE PASA

Bor, 5. oktobar

Opština Bor isplaćuje ogroman novac građanima zbog nasrtaja pasa lutalica

Autor : M. C

Revizorski tim za kontrolu opštinskog budžeta ustanovio je da je građanima prošle i u pet meseci ove godine isplaćeno rekordnih 35 miliona dinara zbog ujeda pasa lutalica. Revizor je ustanovio da je u 2010. isplaćeno blizu 20 miliona dinara kao ni jedne godine ranije. Revizor je ustanovio da je reč o ogromnoj sumi novca za naše prilike, pogotovu što je u ostalim gradovima i opštinama u tu svrhu izdvojeno beznačajno malo para. Prvih pet meseci ove godine uočeno je da se isti ljudi više puta pojavljuju za nadoknadu štete. Revizorski tim na čelu sa prof. dr Srbobranom Stojkovićem preporučio je rukovodstvu budžeta da zajedno sa odgovornim u opštini, Zdravstvenim centrom i sudskim organima preduzmu energične mere za “reševanje ovog veoma ozbiljnog problema”.

Nezvanično saznajemo da ima slučajava da građani koje ujede kućni ljubimac ili njihov pas prijavljuju nadležnima da ih je nesreća zadisla od pasa lutalica. Najveća pojedinačna odšteta prelazi 500.000 dinara.

U Komunalnom preduzeću spremni su, u saradnji sa opštinom, da izgrade azil za pse, jer to je jedini, kažu, način da se spasu od pasa na ulicama kojih je sve više.

Share

Ostavite odgovor