NOVINARI „OTVORILI“ ZLATONOSNI „ČOKA MARIN“

Bor, 10. oktobar

Autor M. C.

Informacija da je nadležna republička komisija odobrila eksploataciju zlata u rudniku „Čoka Marin“ kod Majdanpeka s oduševeljenjem je prihavećena u RTB Bor.

Da sve bude kako treba postarali su se i novinari, mada su jedini na sav glas hvalili otvaranje rudnika koji može da izazove ekološke nedaće, ostali su bili uzdržani i upozoravali na moguće posledice. Ipak, ruda će se kopati u „Čoka Marinu“, koncentrat prerađivati negde u inostranstvu i svako će biti u pravu. Jesu li novinari doprineli takvoj odluci komisije Ministarstva rudarstva ili nisu, nije toliko ni bitno, njih ionako niko nije pitao, niti se povodio za njihovim pisanjem. Glavni šefovi su doneli konačnu odluku, nadajmo se na dobrobit svih. Vreme će pokazati ko je bio najbliži istini.

Naši fotoreporteri zabeležili su trud predstavnika „sedme sile“ u „Čoka Marinu„ pre manje od dva meseca, na konferenciji za novinare ispred rudničkog okna. Na snimcima su Miško Radulović, Brana Filipović i Dejan Đorđević iz Bora i Stojan Todorović i Boban Jovanović (jedini sa bradom) iz Zaječara.

Share

Ostavite odgovor