Slavica Djukić Dejanović: Raspisivanje izbora u decembru

Beograd, 11. oktobar

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je ne bi iznenadilo da izbori budu i pre roka, u ovoj godini, u decembru, na primer, piše Beta, a prenosi B92.

Ona je ocenila da su stranke već u predizbornoj kampanji i da su se politički subjekti već razigrali.Đukić Dejanović je za Radioteleviziju Pink rekla da se ne bi iznenadila da izbori budu raspisani u decembru i da je u poslednjih mesec dana naročito očigledno da „smo u predizbornom periodu“.

„Najverovatnije je da će predsednik raspisati izbore u narednoj godini, negde možda u martu, ali me ne bi iznenadilo ni da to bude ranije, recimo u decembru. Očigledno je da smo u predizbornom periodu, naročito u poslednjih mesec dana“, rekla je ona.
„Sve što se dogodi od ovog momenta do tih rokova je očekivano vreme. Ova vlada i parlamantarna većina imala je, očigledno, pun četvorogodišnji period rada“, rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.
Ona je precizirala da izbori mogu biti održani u decembru ili januaru, ali i sve do termina koji su poslednji rok za njihovo održavanje.
Đukić Dejanović je dodala da je stanovište vladajuće koalicije da izbori budu održani na vreme. O datumu održavanja izbora odlučuje predsetnik Srbije.
Predsednica Skupštine je navela i da sluti da će ocena Evropske komisije o napretku Srbije biti povoljna, kao i da bi, kako je rakla „nas radovalo da bude jako dobra“.

Share

Ostavite odgovor