ГОДИШЊИЦА ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ ЗАЈЕЧАР

Аутор: мр. Небојша Симеоновић

На Факултету за менаџмент 12. октобра одржана је свечаност поводом 14 година успешног рада факултета. Том свечаном приликом  уручене су  дипломе  свршеним студентима Факултета за менаџмент и Високе школе за менаџмент и бизнис.

Факултет за менаџмент почео је са радом на Михољдан  1997. године. Годину дана пре тога почела је са радом Виша школа за менаџмент.

То је први приватни факултет у Источној Србији који је основан у граду Зајечару где је традиција образовања дуга скоро два века, јер је гимназија основана још далеке 1836. године и убраја се у најстарије школе у Србији.

Факултет за менаџмент основан је за потребе школовања високостручних кадрова са подручја Тимочке крајине и од свог оснивања па до данас, образује студенте из области економије и менаџмента.

Оснивач ове Високошколске институције је професор доктор Мића Јовановић, познати и признати европски и светски стручњак из економије и менаџмента, ректор Мегатренд универзитета, добитник великих светских признања за развој високог образовања у Србији и Европи.

Професор Јовановић је рођен на овим просторима, и из љубави према свом родном крају основао је ову високошколску институцију, са циљем да помогне образовање младих и развој Тимочке крајине.

 

Данас на Факултету за менаџмент студирају студенти из Тимочке крајине и читаве Србије,  по Наставним плановима и програмима који су усклађени са новим Законом о високом образовању.

Дипломирани студенти Факултета за менаџмент сада су директори и водећи менаџери у привреди, приватном бизнису, банкама, државној управи и јавном сектору у Зајечару, Тимочкој крајини и Србији. Један део дипломираних студената  су водећи менаџери у компанијама у Канади, Америци и земљама Европске уније.

Један број дипломираних  студената Факултета који је завршио магистарске и докторске студије  данас су наставници Факултета за менаџмент и Високе школе за менаџмнет и бизнис у Зајечару. Тиме је створен и наставно научни кадар  за даљи развој високошколског образовања у Тимочкој Крајини.

Поред успешне реализације студијских програма факултет организује семинаре из области  информатике, менаџмента у здравству, као и менаџмента у туризму.

Поред образовног рада Факултет донацијама помаже: школе, установе, градске манифестације и хуманитарне акције.

Тиме  је Факултет присутан по многим питањима у јавном животу у Тимочкој крајини и даје свој допринос развоју у многим областима. Град Зајечар му је доделио  годишњу награду  за допринос у свеукупном развоју града и општине.

У свом обраћању на свечаности декан Факултета за менанаџмент, проф. др Недељко Магдалиновић, је говорио о значају ове високошколске институције у образовању кадрова.

Истакао је, да је на садашњим дипломираним студентима велика одговорност, да својим знањем и способностима помогну развоју Тимочке крајине, како би се она поново сврстала у ред развијених регија, а тиме и побољшао живот грађана који живе на овом простору.

Поводом годишњице уручена су и признања запосленима због одласка у пензију и за 10. година непрекидног рада на факултету.

 

 

Share

Ostavite odgovor