SLOVENAČKI AMBASADOR FRANC BUT U BORU

SLOVENCI PODIŽU FABRIKE U TIMOČKOJ KRAJINI

BOR-Ambasador Slovenije u Srbiji, Franc But sa grupom privrednika iz te zemlje posetio je danas Opštinu Bor, gde je razgovarano o privrednoj saradnji i investicijama te zemlju u Timočkoj krajini.

-Borska Toplana i ljubljanska Energetika juče su potpisali sporazum o poslovno-terhničkoj saradnji, a danas ćemo razmotriti još neke izuzetno značajne mogućnosti industrijskog i posebno turističkog poveziovanja. Imamo snažan interes da dođemo i da budemo na raspolaganju privrednicima u istočnoj Srbiji-nglasio je ambassador But.

Bratsilav Đorđević, predsednik Privredne komore Zaječar podsetio je na dugogodišnju plodnu saradnju, ali i istinu da svih osam opština Timočke krajine uvozi, a šest izvozi u Sloveniju. Vredne su, podsetio je on, i investicije Slovenaca u knjaževački “Peko”, milanovački FEP i u novoosnovanu fabriku “Gorenja” u Zaječaru.

Nebojša Videnović, predsednik Opštine Bor rekao je da  od slvenačkih prijatelja očekuje pomoć u osnivanju malih i srednjih preduzeća i podsticanju banjskog turizma.

B.F.

Share

Ostavite odgovor