ДСС: Зашто се споро легализују грађевински објекати

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У нашој Општини стотине грађана тражи легализацију својих грађевинских објеката. Њихове захтеве Општинска власт не решава благовремено јер се бави неким  за њу битнијим стварима. Кршећи законе општинска власт гради по Бору све и свашта. Велики број грађевинских радова које финансира фамозни донаторски фонд и који би требали да буду у функцији подизања стандарда живљења њених грађана гради се хаотично, без утврђених приоритета, без икаквог плана, без одговарајуће техничке документације, без одобрења надлежних органа Општинске управе Бор и без надзора.  Општински одбор Демократске странке Србије у Бору жели да укаже грађанима да власт у Бору не извршава Решења која доносе надлежни органи. Конкретно, ради се о Решењима које је по Захтеву МЗ ,,Рудар“ и Удружења потрошача донео Грађевински инспектор Одељења за инспекцијске послове у Бору а којима се наређује Општини Бор да огради стамбену зграду у изградњи у ул. 7. Јули бр. 6, тзв. ,,Мулен руж“ и од Општине откупљену зграду у ул. М. Пијаде бр. 86, у циљу обезбеђивања од могућих несрећа које се у њима могу десити.

Такође,  грађевински инспектор је наложио враћање у првобитно стање простор код  Дома културе на делу Пензионерске улице и паркиралишту које се налази у зони укрштања Пензионерске и улице Моше Пијаде.

Локална власт не приказује списак издатих локацијских и грађевинских дозвола на свом сајту а што је по Закону о планирању и изградњи у обавези.

ДСС је у претходном периоду у више наврата тражила од надлежних органа да преиспита рад, како бивших чинилаца власти тако и рад актуелне власти.

Грађани Општине знају да је Демократска странка Србије у Бору највише допринела да у Општини Бор дође до превремених избора јер се већи део тадашње коалиције недомаћински понашао кроз руковођење јавним предузећима и установама. Актуелну власт делом чине и они који су од садашњих коалиционих партнера били жестоко критиковани. Сигурно је због ,,виших интереса“  тако морало да буде?!

ДСС ће увек бити уз народ и никад неће правити компромисе са онима који једно обећавају а друго раде када дођу на власт.

Општински одбор ДСС Бор

Share

Ostavite odgovor