BORSKI OKRUG: U PROJEKTU “MLADI SU ZAKON” HILJADU VOLONTERA

Bor, 26. oktobar

Autor: Suzana Pavković

U organizaciji Resurs centra Bor danas je održana Konferencija Sajma omladinskih nevladinih organizacija u Borskom okrugu, na kojoj su  predstavljeni rezultati u sklopu Projekta ” Mladi su zakon“.

Projekat je ostvaren uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta sa ciljem da se mladima pruži prilika u sproveđenju inicijative za poboljšanje života u lokalnim zajednicama, potom uređenju javnih otvorenih ili zatvorenih prostora (primerice školskih dvorišta), humanitarnim akcijama  i podizanju nivoa svesti mladih o ekološkoj sredini i zadovoljenju učeničkih potreba kroz aktivnosi od opšteg interesa.

U realizaciji ovog projekta učestvovalo je više od 1.000 volontera. Oni su maksimalno dobili 100.000 dinara. Akcija je trajala šest meseci počevšu od maja ove godine.

Radove su predstavili: Neformalna grupa “Kocka do kocke“ Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bora, Učenički parlament OŠ „Velimir Markićević“ Majdanpek, Asocijacija za razvoj opštine Bor, Timočki omladinski centar, JAZAS Zaječar, Studentska alijansa Bor, Neformalna grupa nastavnika i učenika OŠ „Đura Jakšič“ Krivelj, Učenički parlament Ekonomsko-trgovinske škole Bor, Neformalna grupa“Eko Kladovo“ Kladovo, Kancelarija za Mlade Bor, Web portal Bor 030 i Borska internet organizacije „Bitno“.

Share

Ostavite odgovor